in ,

Szójaszószos-mézes pulykamell rizstésztával

Fotó: Gallicoop
Fotó: Gallicoop

Hölgyeim! Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. Erre a hétre a Gallicoop szakácskönyvéből szójaszószos-mézes pulykamellet választottunk rizstésztával.

Hozzávalók 4 főre:
50 dkg pulykamell (készíthetjük combfiléből is)
1 tk frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk öt fűszerkeverék
2 ek szójaszósz
2 ek méz
só, bors
1 közepes pritamin paprika
egy zacskó üvegtészta
petrezselyem

A pulykát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálban az öt fűszerkeveréket összekeverjük a szójaszósszal és mézzel (ha szeretnénk, kis őrölt chilit is adhatunk hozzá) és ráöntjük a húsra. Fél órát állni hagyjuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a gyömbért és fokhagymát, rádobjuk a bepácolt húsokat és szép pirosra sütjük. Közben folyamatosan rázogatjuk. Ezután a húst kivesszük, és a maradék olajon az apróra kockázott pritamin paprikát megfuttatjuk.

Az üvegtésztára forró vizet öntünk, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a tésztára kanalazunk egy adag húst, arra a pritamint, és friss petrezselyemmel megszórjuk.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12

Forrás: Gallicoop

Fotó a filmből

Na, már online is Lerepül a hülye fejetek!

Fotó: Hegedűs Éva0

A mezőgazdaságban is több a megválaszolatlan kérdés a járvánnyal kapcsolatban