in

Szófelhő, avagy asszociáljunk!

0

Már 4. hete szokjuk az új rendszerű oktatást a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban. Kinek könnyebben, kinek nehezebben megy az átállás. Teljesen más jellegű eszközöket és módszereket kíván ez a fajta tanítás és tanulás. Nem lehet ugyanúgy, ugyanazt, mint eddig. Igyekszünk a lehető legjobbat kihozni ebből az új helyzetből és tesszük, amit tennünk kell. Ez elmondható tanárról és diákról egyaránt. Amit mindenki legjobban megszenved, az a személyes találkozások hiánya. Ezt nem tudjuk pótolni és helyettesíteni semmivel.

Ezért próbáljuk az egyhangú tananyagot színesíteni, ezzel a feszültséget oldani, kicsit kizökkenteni a tanulókat a mindennapi monotonitásból.

Ilyen célzattal született az a kreatív informatika feladat, melyhez szófelhőt kellett készíteni a gyerekeknek. Három téma közül választhattak: lehetett szófelhőt készíteni a húsvétról, a koronavírusról és a Vajdáról! A szófelhőkészítés első lépéseként a gyerekeknek le kellett ülni és átgondolni, összeszedni a szavakat, amiket felhasználtak a felhőben!

Nagyon kreatív alkotásokat készítettek tanulóink, élvezték az alkotás örömét. 😀

Hortobágyiné Csizmadia Edina

Körösparti Ágnes (Fotó: Hegedűs Éva)0

Radikálisan átalakított módszerekkel folyik a művészetoktatás

Fotó: Babák Zoltán

A hónap végére ismét állhat a székelykapu Szentandrás határán