Connect with us

Ajánlatunk hétvégére

Céklás rizottó pulykamellel

Fotó: Gallicoop.hu
Fotó: Gallicoop.hu

Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. Erre a hétre a céklás rizottó pulykamellel ételt választottuk a Gallicoop szakácskönyvéből:

Hozzávalók 4 főre:
60 dkg pulykamell

bors
kakukkfű
4 ek olívaolaj
1 nagy fej hagyma
40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
2 dl fehérbor
1 l alaplé
1 db kisebb cékla
friss snidling

A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.

A céklát meghámozzuk , és lereszeljük vagy robotgépben ledaráljuk.

A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük  az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik.

Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.

Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a rizottó  tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Forrás: Gallicoop.hu

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Edzőtáborral készültek a birkózók a bizonytalan szezonra

Sport

Fotó: Kepenyes Balázs Fotó: Kepenyes Balázs

Aladdin, Abu, Dzsini és persze Jázmin

Színház

Styecz Milán fehér szarvasi szerelésben (Fotó: Babák Zoltán) Styecz Milán fehér szarvasi szerelésben (Fotó: Babák Zoltán)

Magyar Kupa: az első akadályt sikerrel vette Soma alakulata

Sport

A turizmus a tourinformosok szemével

Turizmus

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect