in ,

Céklás rizottó pulykamellel

Fotó: Gallicoop.hu
Fotó: Gallicoop.hu

Folytatjuk hétvégi ételajánlónkat. Erre a hétre a céklás rizottó pulykamellel ételt választottuk a Gallicoop szakácskönyvéből:

Hozzávalók 4 főre:
60 dkg pulykamell

bors
kakukkfű
4 ek olívaolaj
1 nagy fej hagyma
40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs
2 dl fehérbor
1 l alaplé
1 db kisebb cékla
friss snidling

A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.

A céklát meghámozzuk , és lereszeljük vagy robotgépben ledaráljuk.

A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük  az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik.

Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.

Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a rizottó  tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Forrás: Gallicoop.hu

Lázár Zsolt esperes (Fotó: Hegedűs Éva)

Újabb óvintézkedéseket vezetett be az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Fuad Muradov

Fuad Muradov – A vezető legértékesebb eszköze: maga, a csapata!