Connect with us

Sport

A vízi edzések szünetelnek, a fejlesztések nem álltak le a sárkányhajósoknál

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Sóvárogva nézik a vizet a Körös Dragon SE tagjai az elmúlt hetekben. Az egyesület vezetése már a korlátozások bevezetése előtt úgy döntött, hogy nem tartanak edzéseket, hanem mindenki lehetőségei szerint otthon, egyedül edz. Szitó Szabolcs, az egyesület elnökhelyettese elmondta, leginkább a vízi edzést, a közös evezéseket és a baráti találkozókat hiányolják, különösen azért, mert a koronavírus helyzet fokozódása épp a szabadtéri edzések időszakának elejére esett.

Nyerges Miklós elnök arról beszélt, hogy versenyzés szempontjából a legfájóbb pontot a július közepére tervezett kijevi Eb jelentette, amit néhány hete töröltek.

– Mivel majdnem minden számot megnyertünk a magyar bajnokságon, a helyi csapat egységesen odautazott volna. Vállaltuk volna premierben és seniorban is az összes divíziót, de sajnos ez elmaradt. A nagy hajóban 16, a kis hajóban 8 főnek kellett volna eveznie, amihez egy outriggeres verseny alapján válogattunk volna sporttársakat – vázolta korábbi nagyszabású elképzeléseiket.

Némi könnyebbséget jelentett, hogy volt egy kis idejük a kialakult helyzet feldolgozására. Gyorsan belátták, hogy a járványveszélynek komoly gazdasági hatásai is lehetnek, ebből adódóan pedig vélhetően csak csonka csapattal és kevesebb részvevő országgal tudtak volna a kontinensviadalon bizonyítani. Ezért már a végleges döntés meghozatala előtt úgy határoztak, ilyen feltételekkel nem vállalják a megmérettetést.

Elárulta, eleinte rendkívül nehéz volt a közösség tagjainak alkalmazkodniuk a körülményekhez. Mindazonáltal úgy tapasztalja, az egyébként is aktív sportolók a lehetőségeikhez mérten ezekben a hetekben is mozognak, a motiváció erősítéseként ő pedig nem engedi ki az „online korbácsot” a kezéből.

Beszámoltak arról is, hogy mindezek ellenére az élet nem állt teljesen le az egyesületnél. Mintegy 17 millió Ft-ot nyertek a TOP clld pályázat keretein belül. Ez tartalmazza a vizesblokk hozzáépítését, megújítását, nemenként öltözők kialakítását és egy közösségi tér megvalósítását.

– Nagy szükségünk van az épületbővítésre. A taglétszámunk és az eszközparkunk is gyarapszik minden évben, ezért a közösségi terek kialakítására adtunk be pályázatot. Nemrég értesítettek bennünket a pozitív elbírálásról. Már a támogató okirat is megérkezett, hamarosan pedig a kiviteli tervek is elkészülnek. Ez a vonal elindult, kérdés, hogy a fizikai megvalósítás hogyan fog alakulni – számolt be a fejlesztés részleteiről az elnökhelyettes.

A turizmus és az eveztetés terén is komoly visszaesést tapasztalnak. Az egyébként április közepén induló osztálykirándulások, csoportos vízi túrák teljesen szünetelnek, ami a szervezet bevételeiben is megmutatkozik. Ez azért is jelent számukra nehézséget, mert terveik között szerepelt egyebek mellett a hajópark megújítása, ill. részleges lecserélése.

Jelenlegi becsléseik szerint nyár utolsó hónapja még megmenthető. Abban is bíznak, hogy a Magyar Sárlányhajó Szövetség idén még egy magyar bajnokságot tud hirdetni, s lesz alkalmunk versenyen is bizonyítani.

Népszerű

Vidám gyümölcsök, vicces zöldségek és finom ételek…

Oktatás

Németh Gabriella és Balázs Csongor (Fotó: Babák Zoltán) Németh Gabriella és Balázs Csongor (Fotó: Babák Zoltán)

A szépség és a szeretet a színpadon

Színház

Nyári saláta (Fotó: Gallicoop Instagram) Nyári saláta (Fotó: Gallicoop Instagram)

Gyümölcsök, saláta, és szaftos pulykamellcsíkok narancsos majonézes öntettel?!?!

Ajánlatunk hétvégére

Rohony Márk (Andragória, pirosban), nyomában Pásztor Dáviddal (Liverpool) (Fotó: Babák Zoltán) Rohony Márk (Andragória, pirosban), nyomában Pásztor Dáviddal (Liverpool) (Fotó: Babák Zoltán)

Beütött a vakáció a teremfoci-bajnokságban is

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect