Connect with us

Sport

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)
Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Kedden tartotta a Magyar Labdarúgó Szövetség az ötéves ciklusát záró közgyűlését, amin a számadás mellett új elnökséget is választottak. Csányi Sándor egyhangú szavazás mellett harmadik ciklusába kezdhet, csakúgy mint a változatlanul felálló elnökség. Ennek tíz éve tagja Dankó Béla, aki 21 éve kezdte alelnökként a megyében, 15 éve a megyei amatőr szövetség elnöke. Most 97 százalékos támogatás és 3 százaléknyi tartózkodás mellett kezdheti ő is harmadik ciklusát.

A vezetés többi tagját illetően sem történt változás. Az MLSZ Békés megyei társadalmi elnöke mellett továbbra is Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Garancsi István, Nyilasi Tibor, Anthony Radev és Török Gábor alkotja a nyolcfős elnökséget.

A vészhelyzet kapcsán felmerült, hogy elhalasztják az ülést, árulta el Dankó Béla a vírus miatt előállt szokatlan helyzetről. Jogszabály rendelkezik arról, hogy ilyen helyzetben lehetett volna döntést hozni, de véleménye szerint sem lett volna elegáns, ha a leköszönő elnökség a közgyűlés nélkül hoz döntéseket. Az ülés nem maradt el, online felületen került megrendezésre.

– Az amatőr világot jól ismerem. Az ezzel kapcsolatos feladatok ellátását az elnök rám szokta bízni, kikéri a véleményem az amatőröket érintő kérdésekben, és ennek alapján hozzuk meg a döntéseket, amik szerintem segítik a labdarúgást. Az amatőr foci egyébként nagyon fontos terület, mert ha belegondolunk, akkor a focinak a 95-98 százalékát ők jelentik. A profi futball meg a válogatott –ami a kirakatban van– egy nagyon kicsi szegmens, csak pár embert felölelő világ. Alapvetően az amatőr foci az, ami a többségét jelenti a labdarúgásnak, úgy gondolom, ez egy szép és fontos feladat – nyilatkozta az MLSTZelnökségének újraválasztott tagja.

A mainstream médiában főcímként jelent meg Csányi Sándornak az a megállapítása, hogy nem vették észre időben az utánpótlásedzők képzetlenségét. Zárásként erről kérdeztük Dankó Béla véleményét.

– Az én fiam is focizik. Látom jól, hogy ha van pedagógusvénája egy edzőnek, akkor teljesen másképp tud a gyerekekkel foglalkozni, és a gyerekek is teljesen másképpen viszonyulnak hozzá. Én szorgalmaznám azt, hogy minél több pedagógus végzettségű edzőnk legye. Ebbe az irányba érdemes lenne elmozdulni. Ez szerintem sokat segítene az utánpótlás-nevelésen.

Népszerű

Becsületbeli ügyből ligeti Szilvanap

Turizmus

Az iskolai portákra érkezik a nyolcadikosoknak a diáknaptár

Oktatás

A felújított Tessedik Sámuel Múzeum épülete (Fotó: Babák Zoltán) A felújított Tessedik Sámuel Múzeum épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Két napig ingyen tekinthető meg a felújított TSM és a RAH

Kultúra

Figyelmeztető tábla a piac bejáratán (Fotó: Babák Zoltán) Figyelmeztető tábla a piac bejáratán (Fotó: Babák Zoltán)

Szigorú maszkhasználati szabályok a piacon

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect