in ,

Mustáros-répás pulykaragu

Mustáros-répás pulykaragu (Fotó: Gallicoop.hu)
Mustáros-répás pulykaragu (Fotó: Gallicoop.hu)

Ezen a héten a mustáros-répás pulykaragut ajánljuk a Gallicoop szakácskönyvéből:

60 dkg combfilé
1 fej hagyma
1,5 dl fehérbor
1 ek dijoni magos mustár
2,5 dkg vaj
4 szál sárgarépa
Só, bors
2 ek tejföl
Olaj
A körethez: rizs
A húst falatnyi darabokra vágjuk. Nagy, magas falú serpenyőben olajon megpirítjuk és félretesszük. A hagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húst, a mustárt, felöntjük fehérborral, és puhára pároljuk. A végén hozzákeverjük a tejfölt, és átmelegítjük.
Főtt rizzsel tálaljuk.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Forrás: Gallicoop.hu

Fotó: Hegedűs Éva0

A vízi edzések szünetelnek, a fejlesztések nem álltak le a sárkányhajósoknál

Fotó: Babák Zoltán0

M44: Épül a Tisza-híd, a 44-es főúton útfelújítások kezdődnek