in , ,

Nagyszínpad: a vírus sem tudott kifogni a szarvasi DJ-ken majáliskor

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Talán még országos szinten is párját ritkító produkciónak nevezte Dernovics Péter azt a spontán megmozdulást, amit május 1-e estéjére szervezett. Ezúttal nem a köröndre, hanem a Cervinus Teátrum nagyszínpadára, amit a vírus átmenetileg bezáratott a nagyközönség előtt.

– Spontán jött az ötlet, amit egy 72 órás szervezés követett – mondta Szlovák Norbert, azaz norB, az este első DJ-je.

Izgatottak voltak, hogy hogy sikerül, hiszen ez egy új dolog, óriási elvárásokkal voltak a dolog felé. Ezt már Peti tette hozzá. Ideje volt kilépni a stúdiófílingből, hiszen norB-nak és a Minden ami Szarvas közös rendezvénysorozatának ez már az ötödik alkalma volt, amit a Facebookon élőben közvetítettek. Ezen hétvégék során már két tehetséges szarvasi DJ-t sikerült bemutatni a MASZ-on keresztül. Most Yohan’B, azaz Brlás Zsolt volt a vendég, aki kedvenc house zenéit vitte színpadra.

Az óriási elvárást az indokolta, hogy a MASZ és a társoldalak követőin keresztül a számításaik szerint akár 110 ezer embert is el tudnak érni. A nézettségi adatai az elmúlt négy hétvégének nagyon jók voltak, árulta el Norbi. Olyan emberekkel került kapcsolatba, akikkel húsz éve nem találkozott.

Mikor Norbi és Peti megkereste, örömmel adott helyet az eseménynek a Cervinus Teátrum nagyszínpadán Csasztvan András, mert mint mondta, elég idős már ahhoz, hogy emlékszik a 70-es évekbeli kultúros diszkókra. Ebben a formában még nem volt ilyen eseményük, de volt már mesefelolvasás, felolvasószínház, versünnep is az online felületeken is otthonosan mozgó kollégáinak szervezésében.

Másrészt ezzel egy kicsit szerette volna kárpótolni a közönséget, hiszen az általuk szervezett másfélnapos majális elmaradt. Reményét fejezte ki, hogy a rendezvénnyel egy kicsit hozzá tudtak járulni a bezártság oldásához.

Az akcióban részt vettek: Szigeti Netti; Kovács Bence (Mobil Sound); Litauszki Ádám és Balog Béla (Anchor); Szlovák Norbert; Kohut Patrik; Csasztvan András, Valach Vendel és Farkas Norbert (Cervinus Teátrum); Brlás Zsolt; Baksi és Valló Zoltán (Fujilabor); Dernovics Péter.

Fotó: Hegedűs Éva0

Bencze Sándor: Várakozó állásponton vagyunk

A tavaszi lezárás idején az egyik gyógyszertár előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Kötelező maszkot viselni az üzletekben