Connect with us

Békésszentandrás

Ismét áll a székelykapu Szentandrás határában

Székelykapu a Körösvölgyi kerékpárúton Békésszentandrás településhatárán (Fotó: Babák Zoltán)
Székelykapu a Körösvölgyi kerékpárúton Békésszentandrás településhatárán (Fotó: Babák Zoltán)

Április elején, egy szelesebb éjszaka utáni reggelen azt észlelhették a szentandrásiak, akik Szarvas felé kerékpárral szerették volna elhagyni s települést, hogy a székelykapu útjukat állja.

Az egyik feszítővezeték elszakadt, a betonba ültetett faláb az évek során elkorhadt, így már csak az volt a kérdés, melyik nagyobb szél nyomásának enged a féllábú szerkezet.

Sinka Imre polgármester elmondta, hogy az elmúlt másfél hónapban a településüzemeltetési intézményük dolgozói pótolták a korhadt részeket, felújították a sérült elemeket. A településvezető tájékoztatás szerint a tetőborítás fazsindelyei cserélve lettek. A faragványból is kitört egy sarok, de ezt is sikerült visszapótolni. A szerkezet kapott egy felületi kezelőréteget, és most ismét teljes szépégében ismét áll a kerékpárosokat Békésszentandrás határában fogadó kapu.

A teljes felújítás során új feszítősodronyokat kapott. A teljes munka mintegy 50 ezer forintjába került az önkormányzatnak.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nincsen advent forralt bor nélkül!

Gasztronómia

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect