in ,

Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta

Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta (Fotó: Gallicoop Zrt. / Instagram)
Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta (Fotó: Gallicoop Zrt. / Instagram)

Irodai ebédnek is fenséges lehet ez a krémes-brokkolipesztós tészta, aranybarna pulykamell kockákkal!

Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta 4 főre:

400 g penne
400 g sült pulykamell (maradék is lehet)
½ fej brokkoli
1 citrom reszelt héja
½ citrom kifacsart leve
1 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt parmezán
2 ek mascarpone vagy krémsajt
1 marék macadamia dió
½ dl extra szűz olívaolaj

Bors

A tésztát készre főzzük, félretesszük. (a főzővízből ½ dl t elteszünk)

A brokkolit rózsáira szedjük, forró, sós vízben 5 percig blansírozzuk. Leszűrjük, késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, áttört fokhagymát, parmezánt, olívaolajat, mascarponet, félre tett főzővizet, sót, borsot. Alaposan összemixeljük, és a főtt tésztára halmozzuk a hússal együtt. Macadamiával megszórva tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Fotó: Gallicoop.hu

Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!

 

Fotó: Babák Zoltán0

Hosszú idő után szurkolók előtt folyt a játék

Berki László (Fotó: Babák Zoltán)

Majdnem úsztak a bandák, de vastaps lett a vége