in , , ,

Majdnem úsztak a bandák, de vastaps lett a vége

Berki László (Fotó: Babák Zoltán)
Berki László (Fotó: Babák Zoltán)

A “Köszönjük, Magyarország!” sorozatban tegnap este került sor a polgárőrök köszöntésére. Előzenekarként Kiss Attila önkormányzati képviselő lépett a színpadra, aki igyekezett saját szavaival tolmácsolni a kormány üzenetét az eddig nem látott és nem tapasztalt vészhelyzet megoldásáról. Reményét fejezte ki, hogy nem csak az első csatán van túl az ország, hanem az egész háborún.

– Higgyék el nekem, a szakma elképesztő munkát tett ebbe bele. Éppen ezért elindult egy program, a “Köszönöm, Magyarország!” program, ahol kifejezzük azt az őszinte hálát, amit mi érzünk – mondta önkormányzati képviselőnk.

De az angolos időjárás nem barátja más nemzetek keringőinek és a hosszú, ismétlésekkel tűzdelt beszédeknek, leszakadt az ég, mire Kiss Attila a polgárőrök köszöntéséhez ért, akik egy ideig illemtudóan várták a köszöntésüket… de mire Tusjak Tamást, a helyi polgárőr-egyesület vezetőjét hívta a színpadra, már ők is védett helyre húzódtak.

A Berlini Filharmónia és Zeneakadémia, a Nápolyi Operaház, a Milanoi Scala, a Pekingi Világzenei Fesztivál, a Sydney Operaház, a Budapesti Operettszínház és a MÜPA után első főfellépőként az Ökrös Band, vagy ahogy magukat aposztrofálják, a virtuóz magyar koncert cigányzenekar vonult a Szarvasi Vízi Színház sátorponyvával védett színpadra. Műsorukban a cigányzenétől a népdalokon, operetteken, komolyzenén, a régi magyar táncdalokon és napjaink slágerein át a Profi Ennio Morricone által írt filmzenéjének feldolgozásáig, a sőt, azon is túl kalandoztak a zene világában.

Őket Berki László és cigányzenekara követte, akik folytatták kollégáik repertoárjának kiegészítést, de ezúttal inkább már a cigányzene világa és a komolyzene felé kacsingatva.

Az eső változó intenzitással esett, de a nézők nagyon nagy része kitartott. Még a cigányzene világától távol állók is vastapssal köszönték meg a zenekaroknak azt a kétszer egy órát, amiben tudásuk legjavát adva esernyőkkel a fejük felett a székekhez szögezték őket.

Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta (Fotó: Gallicoop Zrt. / Instagram)

Krémes-pulykás-brokkolipesztós tészta

Ballagási ünnepség a Trefortban