in ,

Sült pulykamell ratatouille-el

Sült pulykamell ratatouille-lel (Fotó: Gallicoop.hu)
Sült pulykamell ratatouille-lel (Fotó: Gallicoop.hu)

A franciák lecsója, a ratatouille, nem csak mint főétel tökéletes, de például sült pulykamell köretének is tökéletes! Igazi nyári ízek, ezúttal bazsalikommal ízesítve

Hozzávalók 4 főre
1 db nagy padlizsán
2 db cukkini
1 db nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
1 ek oregano
1 nagy marék friss bazsalikom
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 ek sűrített paradicsom
ízlés szerint só
A ratatouille-hoz a padlizsán szárát vágjuk le, és kockázzuk fel. A cukkinit vékonyan szeleteljük fel. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát szeleteljük hajszálvékony szeletekre.
Egy nagy lábosban hevítsünk olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát a fokhagymával. Amikor már puha, dobjuk rá a padlizsánt és a cukkinit. Jól keverjük el, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval.
Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot, és a bazsalikomot. Időnként kevergetve főzzük kb. 25 percig, a darabok nagyságától függően, míg a zöldség megpuhul. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Fotó: Gallicoop.hu

Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!

 

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)0

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Fotó: Babák Zoltán

Pokoli melegben zajlott a 3. forduló