in ,

Mesevilág a Gyakorlóban

Harencsár László mesél0
Harencsár László mesél

A nyári napközis táborok második hetében a mesének jutott a főszerep. Gyakorlós tanulóink egész héten egy különleges utazáson vehetettek részt, ahol számos karaktert idéztünk meg, és izgalmas fejtörőkkel is megismerkedhettek.

A hetet a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesével indítottuk, melynek meghallgatása után izgalmas vetélkedőn vettek részt a gyerekek. Itt puzzle, igaz-hamis játék és más érdekes feladvány tartotta ébren a versenykedvet és fokozta a hangulatot. Az izgalmakkal teli vetélkedőket jókedv és öröm jellemezte.

A hét során megtudtuk, hogy ki, milyen ügyesen tudja eljátszani a különböző szereplőkre jellemző mozdulatokat a gyerekek által már ismert mesékből. Az ismert karaktereket (pl.: Hamupipőke, Elza) szinte pillanatok alatt felismerték az elsősök is. A megfejtők itt is apró jutalmat kaptak.

Nálunk járt Harencsár László író, mesemondó, aki az állatokról és a természetről szőtt meséivel varázsolta el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A kisiskolásokból álló közönség megigézve figyelte a csodálatos történeteket. Felejthetetlen kikapcsolódás volt mindenki számára.

A hét elején az időjárás miatt délutánonként nem mindig tudtuk elhagyni az iskola kapuit, de egy kis mesével, szókeresővel, keresztrejtvénnyel hasznosan és kellemesen töltöttük el a délutánt. Kicsik és nagyok, egyaránt lelkesen fejtették a különböző feladványokat.

Amikor sütött a nap, és nem árnyékolták esőfelhők tanulóink nyári kikapcsolódását, játszótérre és fagyizni mentünk. A Körösvölgyi Állatparkot is meglátogattuk, ahonnan ugyancsak nem maradhatott ki a kiadós játék és nevetés. Észrevétlenül kapcsolódtunk a hét témájához, hiszen számos ismert szereplőt tudunk felsorolni az állatvilágból, akik mesékben is megelevenednek pl.: Bambi, Nyúl Péter, Mekk Elek stb. Ezek a pillanatok még emlékezetesebbé tették ezt a hetet, melyet együtt tölthettünk a táborozókkal. Ugyanúgy, mint a hét során kedvenc időtöltéssé vált Számháború. Nagyszerű élmény volt részt venni és látni, kicsik és kicsit nagyobbak együttműködését, szűnni nem akaró jókedvét.

A hetet egy fergeteges hangulatú zenés játékkal zártuk. Itt megtudtuk, hogy még most is sok gyermek ismeri Mekk Eleket, Süsüt és Balu kapitányt is, amellett, hogy hibátlanul ismerik és éneklik az elmúlt évek rajzfilmslágereit is. Együtt daloltunk és búcsúztattuk a mesék hetét, ahonnan minden kisdiák sok-sok élménnyel tért haza.

GFF SZGYÁI – programszervezők

Fotó: Kepenyes Balázs0

Varázslatos cirkusz – avagy Cirkuszvarázs

Fotó: Babák Zoltán0

Rendhagyó történelemóra – Hogyan történhetett…