Connect with us

Koncert

Barokk művek trombitán és orgonán

Dóbisz Áron (orgonán) és Samodai Bence János (trombitán) (Fotó: Babák Zoltán)
Dóbisz Áron (orgonán) és Samodai Bence János (trombitán) (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvas város napja ünnepének prológjaként trombita és orgonaestre került sor hétfő este az Evangélikus Ótemplomban. Két nagyon tehetséges és nagyon szimpatikus fiatalember, Samodai Bence János és Dóbisz Áron lépett fel hétfő este az Evangélikus Ótemplomban. Mindketten a Szegedi Tudományegyetem tanára. Mintegy másfél éve, egy “hakni” során ismerték meg egymást. Azóta szinte csak együtt zenélnek.

Mindketten gyerekkorukban jegyezték el magukat a zenével és hangszerükkel, bár Dóbisz Áron kacsingatott a foci felé is. Jól tette, hogy a zene mellett döntött, amit egyre szaporodó hazai és nemzetközi díjak, előkelő helyezések jeleznek. Egy hete szólókoncertet adott az olaszországi Velencében.

A karantén óta Szarvason álltak először közönség elé, de ettől kezdve naptárukban minden második hétvégére be van jegyezve egy-egy fellépés.

Hogy jön össze ez a két hangszer? Mindketten úgy gondolják, hogy a templomi orgonák méltóságát nagyon jól kiegészíti a trombita fényessége hangban és látványban is.

Hétfő este Bach, Purcell, Telemann, Vivaldi, Torelli és Martini művek hangzottak el e szokatlan hangszerpáros által.

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect