in ,

Pulykanyakleves grízgaluskával

Pulykanyakleves grízgaluskával (Fotó: Gallicoop Instagram)
Pulykanyakleves grízgaluskával (Fotó: Gallicoop Instagram)

Szerintünk a legfinomabb húsleves pulykanyakból készül. Csinos kis grízgaluskákkal a nagymamák leveseit idézi! Próbáld ki, mert húsleveskészítésben is a gyakorlat teszi a mestert!

Hozzávalók:

0,8-1 kg pulykanyak
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4-5 sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 kis fej zeller
1/2 karalábé
1/2 paradicsom
1 csokor petrezselyem zöldje
só, feketebors
A grízgaluskához:
1 nagy tojás
búzadara
csipet sütőpor

A megmosott húst másfél liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, azonnal kis lángra állítjuk a tűzhelyet, és gyöngyöztetve főzzük kb. 2 órán keresztül. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a csokorba kötött petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk.

Amíg fő a leves elkészítjük a galuskákat: 1 tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzá keverjük a sárgáját, és egy csipetnyi sütőport. Folyamatos keverés mellett kb. 4-5 dkg búzadarát adagolunk a masszába amíg gyenge tésztát nem kapunk. Csendesen fövő sós vízbe beleszaggatjuk a masszát, és 2-3 perc alatt készre főzzük.

Tálaláskor a levest levesestálba szűrjük, beletesszük a zöldségeket, a húst kicsontozva, és tetejére szedjük a galuskákat.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Fotó: Gallicoop Instagram

Kövesd a Gallicoop receptajánlóját az Instán is!

Fotó: Babák Zoltán0

Meglepetések a hetedik játéknapon

Dóbisz Áron (orgonán) és Samodai Bence János (trombitán) (Fotó: Babák Zoltán)0

Barokk művek trombitán és orgonán