Connect with us

Színház

A mi szavunk – a mi táncunk

Fotó: Kepenyes Balázs
Fotó: Kepenyes Balázs

Hétfőn este a Cervinus Művészeti Fesztiválon, a Vízi Színházban Naše slovo – naš tanec, azaz A mi szavunk, a mi táncunk címmel mutatott be összeállítást Varga Viktor rendezésében Eva Javorská, Nagy Katica és ifj. Csasztvan András előadásában.

Az előadás nyelve szlovák volt. Azonban Csasztvan András a Cervinus Teátrum igazgatója magyarul vezette be, és előadás közben is kommentálta a táncokat, amelyek a kelet szlovák terület táncait mutatta be, akik táncolták Nagy Katica és ifj. Csasztvan András.

A próza és a dalok pedig Eva Javorská tolmácsolásában szólaltak meg. Komoly és humoros irodalomból is hallhattunk Evától. A téma mi is lehetett volna más, mint az emberi kapcsolatok, a szerelem, a féltékenység, férfi, nő, amiről számtalan tánc, dal és próza született.

Két kiváló táncos és egy tehetséges színésznő mutatta meg a szlovákság nemzeti kincseit, táncait, dalait.

A Cervinus Teátrum Szlovák Színházként nagy gondot fordít arra, hogy gyakran rendezzenek szlovák nyelvű előadásokat is, amellett, hogy szlovák írók műveit magyar fordításban rendszeresen színpadra viszik, felolvasószínházban vagy kamaraszínházban. Eva Javorská pár éve tagja a Cervinusnak is, ifj. Csasztvan András pedig a Cervinus tánckart erősíti.

Az este anyaga a Köszönjük Magyarország program keretében valósult meg, így turnéra indul, hogy a szlovák nyelvet ismerőket megörvendeztessék az irodalom szavaival, dalokkal és táncokkal.

Buszokkal jöttek az estére a nézők, akik még őrzik a szlovák nyelv ismeretét és jót derültek a humoros próza hallatán.

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

Népszerű

Fotó: Kanti Dorottya Fotó: Kanti Dorottya

Vitamin-nap helyett családi szombat

Közösség

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect