Connect with us

Sport

Kuli Pisti egysége és Dombvári Bence is duplázni tudott

A Hüvös-csapat, Kuli Pisti jobbról (Fotó: kajakkenusport.hu)
A Hüvös-csapat, Kuli Pisti jobbról (Fotó: kajakkenusport.hu)

Ma zajlott a koronavírus-járvány miatt kiírt tesztverseny sorozat utolsó fordulója Szolnokon, ahol kettő plusz egy szarvasi érdekeltségű versenyző is hajóba ült.

Ahogy az egész eddigi tesztszezonban, ezúttal is megközelíthetetlen volt K-4 500 méteren a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású egység. A Hüvös-csapat tagjainak ezúttal egyetlen négyes, a Balaska Márk, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Csizmadia Kolos alkotta csapathajó volt a kihívója.

Az első futamban toronymagasan nyert az összeszokott négyes, a másodikban a kihívók változtattak a beülési sorrenden, így közelebb tudtak kerülni Tótkáékhoz, de hátrányuk célban így is több, mint egy hajónyi volt.

“Nagyon jó volt ez a sorozat, mert így legalább havonta tudtunk két pályát menni versenykörülmények között, és csiszolhattuk a saját hibáinkat – mondta Tótka Sándor. – Mentálisan ugyanakkor számomra megterhelő volt, hogy formaidőzítés nélkül kellett odaállnunk. A második futamban Molnár Petinek még a lábtámasz-gurtnija is elszakadt, ugyanakkor jó jel, hogy így is meggyőző különbséggel nyertünk.”

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

 

Férfi kajakban K-1 1000 méteren mindkét futamot Dombvári Bence nyerte meg Béke Kornél előtt. A mezőnyből ezúttal is hiányzott a külföldön edzőtáborozó Kopasz Bálint, valamint az előző tesztversenyen a számban dupla győzelmet szerző Varga Ádám. Ugyanakkor Dombvári győzelmének értékét növeli, hogy ma 3.24.00-et ment első nekirugaszkodásra, ami igen jó időnek számít.

“Volt némi hátszél, ha az három másodpercet javított az időmön, akkor is elégedett vagyok”
– mondta Dombvári Bence, aki azt is elárulta, hogy párosban Noé Zsomborral folytatja a munkát, és ha kijut a szegedi világkupára, akkor ott a páros mellett négyesben is szívesen rajthoz állna. (kajakkenusport.hu)

Nem állt rajthoz Bodonyi Dóra, és Bogár Gabi sem, akiről úgy hírlik, visszavonul.

Meg kell említenünk a Dombvári Bence mögött befutó Béke Kornélt, aki igaz, nem itt nevelkedett, de édesanyja tősgyökeres szarvasi.

Népszerű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

Őszi módszertani szakmai nap a GFE Gyakorlóintézményében

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Állítsd meg a (motoros) Mikulást!

Közösség

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect