Connect with us

Sport

Fürdőlátogatással zárták a felkészülési tábort karatésaink

Korábban beszámoltunk arról, hogy a szarvasi karatésok nem tétlenkedtek a korlátozások idején sem és online tartották a kapcsolatot napi kétszer, a szezont pedig már közös szabadtéri edzésekkel fejezték be. Rövid pihenő után a héten újra találkoztak, hogy megkezdjék az felkészülést a következő évadra. A hagyományszerűen július második felében kezdődő összetartáson a különböző korosztályok más-más terhelést kapnak, míg a technikai alapozást közösen végzik, ami kitűnő motiváció a fiataloknak.

Az első nap általános állapotfelméréssel indult, amiből a legnagyobb sikert az ingafutás aratta. A karanténos időszakban elvégzett rendszeres köredzéseknek köszönhetően a tavalyinál magasabb szintről indultak ez évben versenyzőink. A többi napon 4 foglalkozásuk volt a sportolóknak: a reggelek futással, funkcionális gyakorlatokkal kezdődtek, ezt koordinációs és technikai feladatok követték, délutánra maradtak a páros gyakorlatok és a nyújtás. A táborban részt vettek felnőtt válogatott sportolók, úgy mint az olimpiai kvalifikációban részt vevő Bartha Nikola és György Dániel, valamint Szegedi Döme, továbbá a BVSC és a Tisza Volán SC karatésai. Az edzéseket Ruzsinszki György, a helyiek edzője vezette, akinek felkérésére Guba Milán, a deltiroli A.S.W. Terlan taekwondo csapatának vezetője rúgóiskolákat adott, Csonka Viktor a TVSC testnevelő-edzője pedig erőnléti foglalkozást vezetett.

Online képezte a csapatot az iráni válogatott trénere Saeid Hassanipour, valamint Horváth Éva stretching oktató. Az intenzív munka kimerítette a résztvevőket, így az utolsó nap egy közös fürdőlátogatással telt, ahol szabad program keretében épülhetett csapatunk.

Az ifjú növendékek szülei mind pozitív visszajelzéseket adtak, arról számoltak be, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat, és sajnálják, hogy véget ért az együttlét. Sokáig azonban nem kell szomorkodjanak, a jövő héttől megkezdődnek a rendszeres heti edzések, melyet egy újabb balatoni edzőtábor követ.

Ruzsinszki György edző

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect