in , ,

Szombaton kenumaraton!

0

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a kenumaratont szombaton, aminek a díszvendége Vereckei Ákos olimpiai bajnok kajakos lesz.

Becsekkolás 8:30-tól, megnyitó 9:45-től, az első rajt 10 órakor lesz, majd szakaszos indítással ötpercenként.

A kenusoknak a táv 21 kilométer, amiből 1,1 a szárazföldre, 4 a Hármas-Körösre, 16 a holtágra esik. A SUP-pal, Outriggerrel, Sárkányhajóval indulóknak a Szivornyánál történő fordulóval 12 kilométert kell evezniük.

A versenyszabályzat szerint a Kenumaratonon csak úszni tudók indulhatnak, ennek hiányában mentőmellény kötelező!

Pár éve még rácsodálkoztunk Megyeri Mihályra, mikor megláttuk, hogy állva indult el versenyen, mára tele a Körös SUP-osokkal. Még 2018-ban ő, illetve Péter Attila voltak az elsők, akik körbeevezték a teljes távot.

Korábban még az “Egyéb” kategóriában induló SUP-osok és outriggeresek tavaly óta már saját kategóriát tudhatnak magukénak. Előbbiek közül tavaly nyolcan indultak, az idén már eddig kilencen regisztráltak, outriggerben pedig négy egység már biztosan vízre száll.

Altmann Roland, a Kenumarton főszervezője kiemelte, hogy ez a Körösök legnagyobb kenus rendezvénye, melyre mindenkit várnak, aki kihívást keres, mindezt festői környezetben. Érdekességképp említette, hogy az előzetes nevezésekből az derül ki, hogy a vírus után a cégek mintegy csapat(újra)építésként gondolnak erre a hétvégi evezőversenyre. Rekordmennyiségű jelentkező volt ebbe a kategóriába. Még Budapestről is jön céges csapat.

A szarvasi Körös Dragon-osoknak Szegedről érkeznek sárkányhajós ellenfelei NKM SZVE VASárkányOK néven.

Altmann Roland elmondta, igaz, hogy regisztrálni a helyszínen is lehet, de aki előzetesen regisztrál, az garantáltan személyre szabott startcsomagot kap, megfelelő pólómérettel.

ELŐREGISZTRÁCIÓ ITT: www.szarvasikenumaraton.hu/jelentkezes

Szóval szombaton 23. Szarvasi Kenumaraton. Reméljük, a szponzorokon túl az idő is támogatni fogja a rendezvényt!

Kedvcsinálónak nézze meg a korábbi kenumaratonok képeit!

Szemerédi Bernadett (Fotó: Babák Zoltán)

Vidám búcsú a színészektől – köszönet Bettinek

Fotó: Babák Zoltán0

Jó képességű ellenfél gyűrte le a csűdieket