Connect with us

Ajánló

Szombaton kenumaraton!

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a kenumaratont szombaton, aminek a díszvendége Vereckei Ákos olimpiai bajnok kajakos lesz.

Becsekkolás 8:30-tól, megnyitó 9:45-től, az első rajt 10 órakor lesz, majd szakaszos indítással ötpercenként.

A kenusoknak a táv 21 kilométer, amiből 1,1 a szárazföldre, 4 a Hármas-Körösre, 16 a holtágra esik. A SUP-pal, Outriggerrel, Sárkányhajóval indulóknak a Szivornyánál történő fordulóval 12 kilométert kell evezniük.

A versenyszabályzat szerint a Kenumaratonon csak úszni tudók indulhatnak, ennek hiányában mentőmellény kötelező!

Pár éve még rácsodálkoztunk Megyeri Mihályra, mikor megláttuk, hogy állva indult el versenyen, mára tele a Körös SUP-osokkal. Még 2018-ban ő, illetve Péter Attila voltak az elsők, akik körbeevezték a teljes távot.

Korábban még az “Egyéb” kategóriában induló SUP-osok és outriggeresek tavaly óta már saját kategóriát tudhatnak magukénak. Előbbiek közül tavaly nyolcan indultak, az idén már eddig kilencen regisztráltak, outriggerben pedig négy egység már biztosan vízre száll.

Altmann Roland, a Kenumarton főszervezője kiemelte, hogy ez a Körösök legnagyobb kenus rendezvénye, melyre mindenkit várnak, aki kihívást keres, mindezt festői környezetben. Érdekességképp említette, hogy az előzetes nevezésekből az derül ki, hogy a vírus után a cégek mintegy csapat(újra)építésként gondolnak erre a hétvégi evezőversenyre. Rekordmennyiségű jelentkező volt ebbe a kategóriába. Még Budapestről is jön céges csapat.

A szarvasi Körös Dragon-osoknak Szegedről érkeznek sárkányhajós ellenfelei NKM SZVE VASárkányOK néven.

Altmann Roland elmondta, igaz, hogy regisztrálni a helyszínen is lehet, de aki előzetesen regisztrál, az garantáltan személyre szabott startcsomagot kap, megfelelő pólómérettel.

ELŐREGISZTRÁCIÓ ITT: www.szarvasikenumaraton.hu/jelentkezes

Szóval szombaton 23. Szarvasi Kenumaraton. Reméljük, a szponzorokon túl az idő is támogatni fogja a rendezvényt!

Kedvcsinálónak nézze meg a korábbi kenumaratonok képeit!

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect