in , ,

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)0
Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Az Emmy-díjas Edvin Marton adott koncertet tegnap a Szarvasi Vízi Színházban, aminek a bevételét a színház honlapja szerint a szervezők a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete támogatására ajánlották fel.

– Szeretettel üdvözlöm önöket a zenei bolygómon, amin a szerelem és a virtuozitás egybekel. Itt, ezen a csodálatos helyszínen szeretném feltölteni önöket az univerzum energiájával – köszöntötte a sorokban ülő mintegy ötszáz nézőt a hegedűművész.

Elmesélte, hogy gyerekkorában akkor kapott reggelit, ha előtte egy órát gyakorol. Akkor elhatározta, hogy ha már ez jutott neki, akkor ő lesz a világ legjobb hegedűművésze. Tizenöt évvel később Paganini egy művével meg is nyerte a világversenyt. Ebből el is játszott egy részletet. Tanult Moszkvában, a budapesti és a bécsi zeneakadémiákon, és New Yorkban is.

2006-ban az ő Tosca Fantasy zenéjére nyert téli olimpiát Torinóban az orosz Jevgenyij Pljuscsenko. A szervezők meghívták a zárógálára, amit több mint 300 millió néző követett, akik megismerkedhettek a zenéjével.

A klasszikus feldolgozások mellett a program második felében elkalandozott a modern zenék felé. Eljátszotta a Keresztapa című film zeneéjét is. Koncertjét a Magyar rapszódiával zárta. Az estét a közönség állótapssal köszönte meg neki és négy kísérőjének, valamint Antonio Stradivári által 1699-ben készített hegedűjének.

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia

Az est vendégfellépője, Mezőcsát polgármesterasszonya, Siposné Horváth Anita volt (Fotó: Babák Zoltán)0

Lennonra és Jaggerre emlékezett a Stop Band tegnap este