Connect with us

Koncert

Edvin Marton elbűvölte a szarvasi közönséget

Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)
Edvin Marton a Szarvasi Vízi Színház lépcsőin (Fotó: Babák Zoltán)

Az Emmy-díjas Edvin Marton adott koncertet tegnap a Szarvasi Vízi Színházban, aminek a bevételét a színház honlapja szerint a szervezők a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete támogatására ajánlották fel.

– Szeretettel üdvözlöm önöket a zenei bolygómon, amin a szerelem és a virtuozitás egybekel. Itt, ezen a csodálatos helyszínen szeretném feltölteni önöket az univerzum energiájával – köszöntötte a sorokban ülő mintegy ötszáz nézőt a hegedűművész.

Elmesélte, hogy gyerekkorában akkor kapott reggelit, ha előtte egy órát gyakorol. Akkor elhatározta, hogy ha már ez jutott neki, akkor ő lesz a világ legjobb hegedűművésze. Tizenöt évvel később Paganini egy művével meg is nyerte a világversenyt. Ebből el is játszott egy részletet. Tanult Moszkvában, a budapesti és a bécsi zeneakadémiákon, és New Yorkban is.

2006-ban az ő Tosca Fantasy zenéjére nyert téli olimpiát Torinóban az orosz Jevgenyij Pljuscsenko. A szervezők meghívták a zárógálára, amit több mint 300 millió néző követett, akik megismerkedhettek a zenéjével.

A klasszikus feldolgozások mellett a program második felében elkalandozott a modern zenék felé. Eljátszotta a Keresztapa című film zeneéjét is. Koncertjét a Magyar rapszódiával zárta. Az estét a közönség állótapssal köszönte meg neki és négy kísérőjének, valamint Antonio Stradivári által 1699-ben készített hegedűjének.

Népszerű

Sógornők (Fotó: Babák Zoltán) Sógornők (Fotó: Babák Zoltán)

(Sógor)női sorsok

Színház

Bodonyi Dóra megnyerte a K1 5000-et

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szarvasi séta a millennium korának polgári Magyarországán

Turizmus

Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF) Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF)

Bodonyi Dóri két, Dombvári Bence egy döntőt megy holnap

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect