in , ,

Vitamin-nap helyett családi szombat

Fotó: Kanti Dorottya0
Fotó: Kanti Dorottya

Békésszentandrás vezetése, a képviselők úgy gondolták, hogy a 2020-as nyár sem telhet el úgy, hogy a község lakói, a civil szervezetek ne töltsenek el egy kellemes napot együtt, mondta Balláné Tóth Krisztina, a családi nap háziasszonya. A XIII. Sport- és Vitamin-nap forgatókönyvét a COVID-19 átírta családi nappá.

Miben különbözik egy családi nap a Vitamin-naptól? Kiderült, családiasabb. Nincsenek protokollvendégek, hosszú köszöntők, átizzadt zakók. Helyettük több rövidnadrág, közvetlenebb társalgás. Sajnos a COVID-19-nek köszönhetően az idén nem tudtak eljönni a szentandrási nagy családhoz tartozó kishegyesiek sem.

Sinka Imre polgármester köszöntött mindenkit a rendhagyó napon. Reményét fejezte ki, hogy az idei egyszeri alkalom lesz, de most sem akartak lemondani arról, hogy a település lakosai egy picit lazítani, jól érezni tudják magukat. Pármondatos köszöntőjébe még az is belefért, hogy bemutassa az önkormányzat legújabb szerzeményét, a mintegy 20 millióba kerülő technikát, amivel ettől kezdve a rendezvényeiket saját eszközökkel tudják hangosítani.

A kétperces köszöntőt a Fitt-Form-os Nagy Ágnes instruálta húszperces bemelegítés követte. A nap folyamán felléptek a csabacsűdi citerások is, akik szegről-végről szintén rokonok, ugye, hiszen száz éve még Szentandrás külterülete volt Csabacsűd, csak 1924-ben sikerült elszakadniuk gyarmatosítóiktól és kivívniuk függetlenségüket.

Nyolc család versenyével folytatódott a Szalai Brigittáék által a tavasszal kezdeményezett “Játsszunk együtt” közösségépítő kezdeményezés. Felléptek a Vértessy Tánc-Sport Egyesület és a Szentandrási Dalkör tagjai is. A könnyedebb műfajt a Feláldozhatók, este a Rulett Show Band képviselte.

A fövenystrand előtti Körös-szakaszon tartott Kajakpóló-bemutató mellet a pályán a Hunyadi-család utánpótláscsapatai játszottak egymással, majd az öregfiúk páholták el a fiatalabbakat. A mérkőzések sorát egy edzőmérkőzés zárta, a Hunyadi nagycsapata és a Kondorosi TE között.

Tekintsék meg Kanti Dorottya kreatív képriportját, keressék meg a “Kisfiú gondolatbuborékja” című képet!

Fotó: Kanti Dorottya

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)0

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Dr. Pinczés István (középen), a 10 évvel ezelőtti japán-magyar hét vendégeivel a Cervinus Teátrum alulájában

Mindkettőn a víz az úr: ma Stop Band, holnap japán–magyar agrárkonferencia