in , ,

Hárfa- és dalest a természet ölén

Kertész Mónika mezzoszoprán énekművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész (Fotó: Babák Zoltán)0
Kertész Mónika mezzoszoprán énekművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész (Fotó: Babák Zoltán)

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Kertész Mónika mezzoszoprán énekművész estjét láthatták tegnap azok, akik kilátogattak a Szarvasi Vízi Színházba. A háziasszonyi szerepet is vállaló Razvaljajeva Anasztáziát elbűvölte a hely természetközelisége. És természetközeliségből tényleg nem volt hiány ezen az estén. A légi kémiai szúnyogirtás mintha egy kicsit megbolygatta volna a rovarpopulációt, az egészen kicsiktől kezdve a kisebb drón méretűig mintha a környék minden ilyen élőlénye a színpad fölötti lámpákat vette volna célba.

Ez nem befolyásolta a két előadót. Razvaljajeva Anasztázia Johann Sebastian Bach zongorára komponált partitájáról készült szóló Preambulum-átirata után bemutatta énekművész társát, Kertész Mónikát.

Az est folyamán Rossini és Verdi áriákat adtak elő, közben mindegyikhez egy kis érdekességet fűzött, mesélt hangszeréről, illetve a repertoárjuk kialakulásáról.

Először Rossini Otellójából Desdemona áriáját, majd Rossini ritkán hallható, Tancredi című operájából Tancrédi belépőjét adták elő.

Ma a Győri Balett előadásában az Anna Karenina című táncjáték lesz látható két részben.

Szécsi Hajnalka, a tündérkertek megálmodója (Fotó: Babák Zoltán)0

Gerillatündérkertek Szarvason

Fotó: Babák Zoltán0

Csabacsűd: ülésezett a testület, egy fővel nőtt a lakosság szerdán