Connect with us

Koncert

Két szarvasi fellépés között a Døppelgänger

A Døppelgänger a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)
A Døppelgänger a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Egy hete érkeztek Sadie Mulholland zenekarának tagjai Szarvasra. Tegnap a Døppelgänger jó félházas koncertet adott a Szarvasi Vízi Színházban. Házigazdájuk dr. Melis János címzetes főjegyző volt.

Tom, Corey, Josh és Mia ittléte eddig robottal, napi három próbával telt. Egy magyar szót tanultak meg eddig, a köszönömöt.

A zenekar tagjai mindannyian a Cardiffban lévő Dél-Walesi Egyetem (University of South Wales) könnyűzenei osztályának a hallgatói. Véletlenszerūen alakultak, egy iskolai projekt alkalmával játszottak együtt még az első évben, de olyan jól működött a kémia, hogy  ettől kezdve mindig együtt zenéltek.

Az együttes nevét egy iskolai feladat után kapták, ami nem kisebb volt, mint egy James Bond főcímdal írása és eljátszása. Ez a Døppelgänger Smoke & Mirrors, ami teljes egészében Tom műve és fent van a Spotify-on is. Akkor ez volt a legjobb számuk, és annyira megtetszett nekik, hogy az együttes nevének is ezt választották.

Bár a városból még keveset láttak, London és Cardiff után az eddigiek alapján lenyűgözőnek találták mind a szépségeit, mind a hangulatát tekintve. Mindenki nagyon barátságos velük, és ízlenek nekik a magyar ételek.

Énekesük, gitárosuk Tom, félig skót, félig portugál, félig angol. Skót és portugál szülők gyermeke, de már most pont úgy mutat a színpadon, mint aki híres angol gitáros lesz. Gitárjátéka mellett kevés szerepet kapott a hangja, de már ez a kevés is elég volt ahhoz, hogy csillogó női szemeket hagyjon hátra.

Corey walesi, de arisztokratikus angolos nyugalma miatt bennünket arra emlékeztetett, mintha Lord Brett Sinclair szerepében a Minden lében két kanál című sorozat 2020-as remake-jéből lépett volna elénk… csak ő nem magánnyomozónak állt, hogy kékvérű családját bosszantsa, szólógitárosnak egy punkzenekarba.

Az igen komoly ütőerőt felvonultató Josh végig önkívületi állapotban küldte Gruner Beni dobszerkójának. A szarvasi zenekarok tagjai úgy ugratják a dobosokat, hogy ők a zenészek legjobb barátai, de amit Josh tegnap bemutatott, megállna egy szólókoncerten is, már ha a dobosoknak lenne ilyen.

A basszusgitáros Mia igyekezett meghúzódni hatalmas Fenderje mögé, de alkalmanként Sadie reflektorfénybe vonta őt is.

A Døppelgänger ötödik tagja, frontembere a szarvasi-angol, Sadie. Közkedveltsége félháznyi nézőt vonzott még ezen az eső szempontjából bizonytalan estén is.

Az este dalait is ő válogatta össze olyan, a számára emblematikus, mérföldköveket jelentő számokból, amik tartalma is nagyon meghatározó volt eddigi élete során, de próbált változatos lenni a várhatóan heterogén közönségre való tekintettel.

A koncert Lady Gaga és Bradley Cooper Csillag születik című filmjének betétdalával, a Shallow-val kezdődött, de Freddie Mercury, a Queen, Animals, Billy Eilish, Dua Lipa és több külföldi sláger, vagy Bródy János és a Margaret Island dala mellett saját szerzemények is színpadra kerültek.

A Døppelgänger holnap a Zebrában lép fel. Aki elmulasztotta a tegnapi koncertjüket, még pótolhatja.

Népszerű

Bátor György, Doxy és tanítványa, Keller Gergyő Bátor György, Doxy és tanítványa, Keller Gergyő

Keller Gergő bronzot szerzett az Olimpiai Reménységek Versenyén

Sport

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Tortilla könnyedén pulykából

Ajánlatunk hétvégére

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Csak nyertesek voltak a Körös-körül

Sport

Fotó: Kepenyes Balázs Fotó: Kepenyes Balázs

Csak szépíteni tudott a Hunyadi

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect