in ,

Brokkolis, pulykasonkás pite vacsorára az egész családnak

Brokkolis, pulykasonkás pite (Fotó: Gallicoop Instagram)
Brokkolis, pulykasonkás pite (Fotó: Gallicoop Instagram)

Mi legyen a vacsora? Brokkolis, pulykasonkás pite! Könnyű harapnivaló az egész családnak.

Hozzávalók egy 24 centis kerek formához:
a tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
fél tk só
2-3 ek hideg víz
a töltelékhez:
15 dkg pulykasonka
1 kis fej brokkoli
2 db zöldhagyma
2,5 dl tejszín
5 db tojás
10 dkg reszelt sajt

bors
frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A lisztet a sóval, a felkockázott hideg vajjal, sóval és vízzel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle és a hűtőben pihentetjük 30 percet.

A brokkolit kisebb rózsáira szedjük. Gőzpárolóban pár perc alatt félig puhára pároljuk, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát a formába nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10 percig elősütjük. Ezután rátesszük a tésztára a brokkolit, hagymát, pulykasonkát, és a tejszínes tojást is ráöntjük. Meghintjük reszelt sajttal, és 35-40 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17
Szombat: 08-12

Fotó: Gallicoop Instagram

 

Csasztvan András, előtte a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetése(Fotó: Babák Zoltán)

Ki mit nem tud Csasztvan Andrásról?

Endrefalvi Erik egyenlítő gólja (Fotó: Babák Zoltán)0

Fordítani tudott Csabacsűd, de pontosztozkodás lett a vége