Connect with us

Turizmus

Állatmustrán mutatkoztak be a Körösvölgyi Állatpark borzai

Borzmustra a Körösvölgyi Állatparkban (Fotó: Babák Zoltán)
Borzmustra a Körösvölgyi Állatparkban (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hétvégén a borzok bemutatása történt meg a Körösvölgyi Állatparkban. Bencsik Antal Zsolt, a park területi turisztikai ügyintézője némi répával és szilvával várta a látogatókat, hogy biztos közel tudja csalni az európai, illetve eurázsiaiként is ismert ragadozót. Ezen elnevezésük jól jellemzi elterjedésüket is.

Ezüstös hát, fekete szőrös has, nagy, ásásra alkalmas karmok, nincs bűzmirigye. Legfeljebb 10-12 fős klánokban élnek, amiknek mindig van egy vezető hímje és egy vezető nősténye. Üregeikkel akár hektáros területet is behálóznak üregeikkel.

A rókához hasonlóan területvédő életmódot folytatnak. A vörösbundás ragadozóhoz egyébként életmódjuk nagyon hasonlít. Ragadozók, de megesznek mindent, a madártojást, a gyíkot a kismadarat, de növényeket, zöldségeket is. Éjszakai életmódot folytatnak, nappal pihennek.

Olyannyira hasonló életmódot folytatnak, hogy előfordulnak egymás társbérlőiként. Hatalmas különbség az, amiről egy-egy kotorékot meg lehet ismerni is, hogy amíg a rókáénak szaga van, addig a borz egy tiszta állat. Kotorékrendszerében mindennek külön helyet alakít ki, így van kamrája és “gyerekszobája” is.

A lakóhelyükre jellemző szagosságot jól lehetett érezni egy voilerrel arrébb, ahol a hím Boróka és félénk társa él. A Bencsik Antal zsebébe rejtett csemegékből nekik is jutott.

A hétvége is mozgalmas lesz az állatparkban. Pénteken az állatkertek éjszakája 15 órától kezdődik, majd szombaton és vasárnap a bölények mustrája következik 10 órától.

Népszerű

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A gyerekek, akiknek hód volt a nagypapájuk

Zöld zóna

Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel

Birkózófinish az országos bajnokságokon

Sport

Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán)

Varga Viktor és a Sógornők

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect