in ,

Szárnyaikat próbálgatták gólyáink az iskola gólyatáborában

0

Míg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai a nyári szünet utolsó napjait nyaralással vagy otthon töltötték, a leendő gólyák három napon keresztül ismerkedtek egymással, tanáraikkal és az iskolával a gólyatáborban. A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő táborban a közösségépítés volt a fő cél. A játékok és tevékenységek során a diákok olyan információkat tudhattak meg egymásról, amik az órák közötti szünetekben biztosan nem merülnek fel.

Az első napon forgószínpad szerűen dolgoztak a diákok. Az egyik osztály csapatokba szerveződött. Minden csapat egy feladatlapot és egy térképet kapott. Így kellet felfedezniük az iskolát, és minél több ismeretet – néha vicces formában –  megtudni róla. A másik osztály a templomot és a templomtornyot hódította meg. A harmadik osztály most egy különleges workshopon vehetett részt a Városi Könyvtár szervezésében. A gyerekek Szarvas város és iskolánk múltjának részleteivel ismerkedhettek Baginé Tóth Erika és kollégáinak segítségével. Délután osztályszinten folyt az ismerkedés. A névtanulós és ismerkedős játékok nagyon jó hangulatúak voltak, hisz játékos formában tudhattak meg egymásrók a tanulók sok-sok érdekes dolgot, amiről később számot is kellett adniuk. A nap végére annyi mindent tudtak meg egymásról a diákok, hogy biztosan ismerősként köszöntik majd egymást az első napon az iskolában.

A második napon hagyományosan a sporté volt a főszerep. Az osztályok kenuztak, számháborúztak, fociztak és röpiztek. Egy csoport kikerekezett a szentandrási duzzasztóhoz, hogy megnézze a kiserőművet. A szabadtéri játékok iránt érdeklődőknek még lehetőségük adódott két népszerű játék megtanulására is. A Petangue és Mölkky játékokat nagyon sikeresen próbálhatták ki az önként vállalkozó diákok.

Az utolsó délelőttön a diákönkormányzat végzős tagjai által szervezett versenyen ügyeskedhettek az osztályok a gimnázium sportpályáján. Sok feladat nevetésbe fulladt, hiszen ilyenkor nem a versengés, hanem inkább a nevetés a lényeg. Egy másik helyszínen érdekes csapatépítő és activity feladatokat oldhattak meg a gyerekek. Fontos volt a csapatmunka, a megismerés és az egymásra figyelés. Az utolsó programként még a tankönyveket is megkapták az osztályok és bejelentkeztek az iskola informatikai rendszerébe.

Biztos vagyok benne, hogy a leendő 9. évfolyamosaink megismerték egymást, az osztályok jó közösséggé szerveződtek és a diákok a szeptemberi reggeleken már barátként üdvözölik egymást.

Janurik Viktória, a tábor szervezője

0

Tanévnyitó a csabacsűdi Trefortban

Szavaz a testület Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)0

Egyhangú döntések a szentandrási testületin