Connect with us

Közösség

Tizenhat #csodatáskát adtak át a máltaiak Szarvason

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Iskolatáska és tanszer gyűjtést indított a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat #CsodaTáska névvel. Augusztus 27-ig az ország 85 pontján zajlott az akció, melyek egyike volt a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi irodája is.

A megmozdulás szlogenje “Tegyünk együtt csodássá a rászoruló gyermekek iskolakezdését egy tanszerekkel teli iskolatáskával!” volt.

Felhívásuk szerint az adományozóktól azt kérték, hogy készítsenek össze egy iskolatáskát, amibe tolltartót, ceruzákat, tollakat, vonalzót, radírt, hegyezőt, körzőt, színes ceruzákat, filctollakat, vízfestéket, temperát, ecseteket, írólapokat, rajzlapokat és papírvágó ollót kértek tenni, és juttassák el azt a legközelebb eső gyűjtőpontonra.

A táska mellett pénzadománnyal is lehetett segíteni, amiből a máltaiak megvásárolták a táskákat. Akció gyűjtőponton való leadása augusztus 29-ig lett meghosszabbítva.

– Éreztük nagy szükség van az összefogásra, hogy segítsünk a rászoruló családoknak, gyerekeknek. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Magyar Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportja. Városunkban tizenhat darab iskolatáska gyűlt össze magánszemélyektől. Minden táskába került iskolaszer, toll, füzet, színes ceruza, számológép, vízfesték. 10 táskába az iskolaszereket A Corteva, korábbi nevén a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. ajánlotta fel és vásárolta meg. Táskákat nehéz helyzetben lévő családok gyerekeinek adtuk át – válaszolta kérdésünkre Körmendi Erzsébet, a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportjának vezetője, aki hozzátette, hogy az adományt a rászoruló családok nevében is hálásan köszönik.

Az átadásra hétfőn délelőtt került sor a Fő téri Általános Iskolában.

Népszerű

Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF) Bodonyi Dóra K1 500-as középfutama után (Fotó: ICF)

Bodonyi Dóri két, Dombvári Bence egy döntőt megy holnap

Sport

Dubovecz Edina (Fotó: S-L.I.) Dubovecz Edina (Fotó: S-L.I.)

Színesen, stílusosan… – színekről, stílusokról

Életmód

Dombvári Bence és Noé Zsombor Dombvári Bence és Noé Zsombor

Bodonyi Dóra és Dombvári Bence is a középfutamban

Sport

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Oktatás

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect