in ,

Tizenhat #csodatáskát adtak át a máltaiak Szarvason

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Iskolatáska és tanszer gyűjtést indított a CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat #CsodaTáska névvel. Augusztus 27-ig az ország 85 pontján zajlott az akció, melyek egyike volt a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi irodája is.

A megmozdulás szlogenje “Tegyünk együtt csodássá a rászoruló gyermekek iskolakezdését egy tanszerekkel teli iskolatáskával!” volt.

Felhívásuk szerint az adományozóktól azt kérték, hogy készítsenek össze egy iskolatáskát, amibe tolltartót, ceruzákat, tollakat, vonalzót, radírt, hegyezőt, körzőt, színes ceruzákat, filctollakat, vízfestéket, temperát, ecseteket, írólapokat, rajzlapokat és papírvágó ollót kértek tenni, és juttassák el azt a legközelebb eső gyűjtőpontonra.

A táska mellett pénzadománnyal is lehetett segíteni, amiből a máltaiak megvásárolták a táskákat. Akció gyűjtőponton való leadása augusztus 29-ig lett meghosszabbítva.

– Éreztük nagy szükség van az összefogásra, hogy segítsünk a rászoruló családoknak, gyerekeknek. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Magyar Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportja. Városunkban tizenhat darab iskolatáska gyűlt össze magánszemélyektől. Minden táskába került iskolaszer, toll, füzet, színes ceruza, számológép, vízfesték. 10 táskába az iskolaszereket A Corteva, korábbi nevén a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. ajánlotta fel és vásárolta meg. Táskákat nehéz helyzetben lévő családok gyerekeinek adtuk át – válaszolta kérdésünkre Körmendi Erzsébet, a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportjának vezetője, aki hozzátette, hogy az adományt a rászoruló családok nevében is hálásan köszönik.

Az átadásra hétfőn délelőtt került sor a Fő téri Általános Iskolában.

0

Kilencedik tanévét nyitotta meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

Fotó: Babák Zoltán0

Hogyan tovább, TDM?