Connect with us

Oktatás

Tanévnyitó tájékoztató a Chovánban

Iskolánk,  Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolában a 2020/2021.évi tanévét egy rendhagyó tájékoztatóval nyitotta meg.

A Cervinus Teátrum színháztermében – a járványügyi előírások figyelembevételével és betartásával – összegyűlt szülők és növendékek betekintést kaptak az iskola járványügyi protokolljába. Intézményünk erre vonatkozó tájékoztatása megtekinthető a honlapunkon, a www.chovan.hu oldalon, illetve kifüggesztve minden tanterem, alkotóműhely ajtaján és a szülőknek küldött levelekben.

A veszélyhelyzettel kapcsolatban elhangzott, hogy a művészetis tanárok felkészülten, minden lehetséges eszközt és módszert kidolgozva készülnek az esetleges online oktatásra is. A veszélyhelyzetben különösen fontos szerepe van a művészeteknek, hiszen a lélekemelő örömforrásokra, az alkotás örömére a nehéz helyzetekben még nagyobb szükség van.

A hagyományos évkezdés azonban egyelőre zavartalan, mind a négy tagozaton – zene, tánc, képzőművészet és dráma –, elindultak a tanórák. Néhány szabad hely még várja az érdeklődő kisdiákokat, ezzel kapcsolatban az iskola igazgatói irodájában lehet érdeklődni (06-66/312-720)

A nyár folyamán bővült az iskola külső tagozatainak száma, mivel a békésszentandrási, illetve öcsödi tagozataink mellé a kondorosi művészeti iskola is a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola része lett.

A tájékoztatás után a megjelent növendékek óraegyeztető megbeszélésre mentek leendő tanáraikkal.

Bízva a hosszú és egészségben eltöltött tanévben, minden diákunknak eredményes tanulást kívánt az iskola tanárai nevében Dombovári Zita intézményvezető-helyettes.

Dombovári Zita intézményvezető-helyettes

Népszerű

Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor (Fotó: Babák Zoltán)

Még nincs itt a pillanat, az érésre, a nevetésre, a könnycseppre

Színház

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect