in ,

Címzetes egyetemi docensi címet vehetett át

Ft. Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora átadja a c. egyetemi docensi címet igazoló oklevelet Bírò Gyulának
Ft. Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora átadja a c. egyetemi docensi címet igazoló oklevelet Bírò Gyulának

A Gál Ferenc Egyetem szenátusa címzetes egyetemi docens címet adományozott Bíró Gyulának, az egyetemen folyó oktató-kutató munkában évek óta végzett kiemelkedő tevékenységét elismerve. A címet Ft. Dr. Kozma Gábor, az egyetem rektora, a szenátus elnöke adta át 2020. szeptember hónap 11. napján Szegeden, az ünnepi tanévnyitó alkalmával intézményünk vezetőjének.

Bíró Gyula 1979. május 5-én született Berettyóújfaluban, a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda igazgatója, a Gál Ferenc Egyetem Társadalomtudományi és Szociális Karának Társadalompedagógiai Tanszékének oktatója, az egyetem képzésfejlesztési igazgatója, köznevelési főtanácsadó, a Rektori Kabinet tagja. A GFE Pedagógiai Kar és a Debreceni Egyetem BTK óraadója. A szarvasi pedagógusképző kar gyakorlati képzés vezetője. 2020. augusztus 1 napjától a szarvasi campus fejlesztésért felelős rektori megbízottja. A filozófia, etika, társadalomismeret tantárgyi és a hátrányos helyzetű gyermekek pedagógiájának szaktanácsadója, mesterpedagógus.

Végzettségét tekintve: óvodapedagógus, tanító – ember és társadalomismeret szak-, szakvizsgázott szakértő, közoktatási vezető, etika- ember és társadalomismeret szakos középiskolai tanár, bölcsész. Szerzőként több tanulmányt jegyez, szakmai témájú kiadványok szerkesztője, szerzője. Szakmai, tudományos és irodalmi munkássága sokszínű. Országos testületekben képviseli szakértőként az óvodapedagógia, az óvoda-iskola átmenet területét, tankönyv szerkesztőként, szakmai és tudományos lektorként társadalomtudományi témájú tankönyvekben működik közre.

Munkásságában szívügyének tekinti a gyermekek nevelésén-oktatásán túl a modern, XXI. századi kihívásokra reflektálni tudó pedagógiai környezet megteremtését, a pedagógusképzés és továbbképzés tartalmi megújítását, a hazai és a külhoni pedagógus közösségek folyamatos szakmai támogatását. Hazai és nemzetközi konferenciák előadója, szervezője.

P.A.

Szitó Imre és Darida Csaba a díjakkal (Fotó: Babák Zoltán)

Szeptember eleji díjeső a Cervinus sajtnak

Fotó: Babák Zoltán0

Tanulnunk kell a történelmünkből