in ,

Szeptember eleji díjeső a Cervinus sajtnak

Szitó Imre és Darida Csaba a díjakkal (Fotó: Babák Zoltán)
Szitó Imre és Darida Csaba a díjakkal (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető elismeréseket Budapesten, a Vajdahunyadvárban szerdán, jelent meg egy hír az MTI-n a közelmúltban. A közleményből kiderült, hogy három szarvasi nevező is volt a pályázaton. Mindhárman díjat is érdemeltek.

Az ALFÖLDI-HÚS Zrt. Alföldi Mangalica termékcsaládjával, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. Nagyi májasával, és a Szarvasi Agrár ZRt. Cervinus keménysajt-termékcsaládjával érdemelt elismerést.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat az ALFÖLDI-HÚS Zrt. a tudatosan kialakított, környezetkímélően felépített tevékenységéért kapta.

Szarvasi Agrár ZRt. Érték és minőség nagydíjas lett a Delicato, a Perfetto, és a Fenomenale termékekből álló családjával. A három elnevezés a különböző hosszúságú érlelési időket takarja.

Egy másik esemény mellett ezzel kapcsolatban is kerestük a Szarvasi Agrár ZRt.-t a díjátadón is képviselő Darida Csabát, aki elmondta, hogy ezen a megmérettetésen a terméket, és a hozzá kapcsolódó céget, de még a gyártás körülményeit, energiahatékonyságát, “zöld”-ségét is figyelembe veszik. Ők a fentebb említett díj mellett megkapták Az év felfedezettje díjat, illetve az alapító, a Hajnal Hús Kft. különdíját is.

A másik eredményes megmérettetésről Darida Csaba elmondta, hogy szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpontban rendezték meg a VIII. Magyar Sajtmustrát, amin a Szarvasi Agrár Zrt. kilenc hónapig érlelt Fenomenále sajtja bronz minősítést érdemelt.

– Minél idősebb a sajt, annál jobban kijönnek rajta az ízek. Próbaként meghagytunk néhány tételt, hogy lássuk, hogy viselkedik a sajt egy hosszabb érlelési idő után – magyarázatot a cég termelési igazgatója.

A sajtok versenye egyben egy konferencia is, amin a szarvasiak olasz sajtmestere, Carlo Piccoli, az Accademia Internazionale Dell’arte Casearia képviseletében videóelőadást is tartott.

Zajlik a Pázsit-tó beruházása (Fotó: Babák Zoltán)0

Szárazon is jól néz ki a Pázsit-tó

Ft. Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora átadja a c. egyetemi docensi címet igazoló oklevelet Bírò Gyulának

Címzetes egyetemi docensi címet vehetett át