Connect with us

Oktatás

Az iskolai portákra érkezik a nyolcadikosoknak a diáknaptár

A koronavírus-járvány miatt idén csak közvetve tudják átadni a megyei iparkamara munkatársai a diáknaptárakat a megye mintegy kétezer nyolcadikos diákjának. De fontosnak tartják, hogy a pályaorientációs kiadvány a tanulók kezébe kerüljön, hiszen a továbbtanulással kapcsolatos döntést idén is meg kell hozni.

Jelenleg az eddigi életünk szinte minden területét uralja a COVID 19 járvány második hulláma, e miatt sok minden elmarad, elhalasztásra kerül. A nyolcadikos tanulók azonban nem halogathatják a döntést, február 15-ig el kell dönteniük, hol tanulnak tovább jövőre. A döntéshez pedig sok-sok információra van szükségük. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) immáron negyedik éve készíti el számukra a továbbtanulásra való felkészülés szimbólumát, a diáknaptárt, melyet 2018-ban Szakképzési Díjra jelöltek.

– A diáknaptár azonban ebben az évben az iskolai portára érkezik – tájékoztatott Mészárosné Szabó Anna, a BMKIK szakképzési osztályvezetője. A járványhelyzet miatt nem mehetünk be a gyerekekhez. Keressük azokat a csatornákat, melyeken keresztül az iskolaválasztási információkat is el tudjuk hozzájuk juttatni, hiszen egy teljesen új szakképzési rendszer bevezetésének időszakában vagyunk, melyet ők még nem ismernek. Naponta dolgozunk A, B és C tervekkel, mert hiszünk abban, hogy van megoldás az elérésükre. Tervezzük a 8.-os osztályfőnököknek és az iskolai pályaorientációs felelősöknek szóló tájékoztatók járásonkénti megtartását és ha nem tarthatunk szülői értekezletet az iskolában, akkor majd iskolán kívüli helyszínre hívjuk a szülőket.

– Nem lesz Pályaválasztási Vásár, a középiskolai nyílt napok megtartása is kétséges. A digitális platformokat az iskolák a napi oktatásra használják, nem nagyon van példa arra, hogy pályaorientációs céllal is számítógép elé ültetnék a diákokat. Még mindenki bízik abban, hogy ha több nem is, de 1-2 hónap marad a kontakt tájékozódásra, ha a vírushelyzet mérséklődik. Közös a felelősségük a szülőknek, a pedagógusoknak, a pályaorientálást végző szervezeteknek, hogy a gyerekeket támogassák a döntés meghozatalában. Nem lehet a járványhelyzet mögé bújni, hogy majd csak lesz valahogy, hiszen ennek az lehet a következménye, hogy a gyermekünk nem a neki megfelelő oktatási intézménybe kerül – hangsúlyozta az osztályvezető.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Új járda épül a Jókai utcában

Csabacsűd

Zalai Mihály az átvágott nemzeti színű szalaggal a TSM átadóján (Fotó: Babák Zoltán) Zalai Mihály az átvágott nemzeti színű szalaggal a TSM átadóján (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a Tessedik Sámuel Plázamúzeumot

Történelem

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Könyvtárban a magyar Andersen

Vakáció

Lipták András és Liszkai János az idei trófeákkal (Fotó: Babák Zoltán) Lipták András és Liszkai János az idei trófeákkal (Fotó: Babák Zoltán)

Sikeres szezont zártak a pergetés szerelmesei

Szabadidő

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect