in , ,

Ropogós corn dog pulykavirslivel

Egy ropogós corn doggal jól kezdődik a hét! Kukoricalisztes tésztába forgattuk a roppanós pulykavirsliket, és forró olajban kisütöttük. Ki kér?😊 Corn dog (amerikai bundás virsli)

12 db pulyka frankfurti virsli

A tésztához:
7 dkg kukoricaliszt
6 dkg búzaliszt + a hempergetéshez
1/2 tasak sütőpor
1,5 dkg cukor
1 tk só
1/2 tk őrölt bors
1 db tojás
1,2 dl tej
olaj a sütéshez

A tésztához a liszteket tálban elvegyítjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojást, majd a tejet, és simára keverjük. Magas pohárba öntjük – hogy a pálcikára szúrt virslik állítva beleférjenek –, és a hűtőbe tesszük 1 órára.

A szárazra törölt virsliket pálcikákra tűzzük, és lisztben meghempergetjük.

Lábosban vagy mély serpenyőben olajat hevítünk.

A virsliket a tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt. Közben többször megfordítjuk. Végül papírtörlőn leitatjuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Gallicoop Instagram

 

Fabó Gergő és Székely Alexandra könyvükkel, Szeged gasztró könyvével (Fotó: Babák Zoltán)

Mögnézték, mögették, mögírták

Fotó: Babák Zoltán0

Fiataljaink nem tudták tartani a tempót az aranyesélyes algyőiekkel