in ,

A 33 újszülött örömére 33 platán került a földbe Szentandráson

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

2008-ban, amikor megszületett a lánya, fogalmazódott meg Major Attila fejében a babafák ültetésének az ötlete. Azóta – a szombaton elültetett 33-mal együtt – már 405 fa került a földbe. Minden tavasszal más és más fajta, mindig más és más helyre. Igaz, a szokásos tavaszi faültetésbe közbeszólt a járvány, így tevődött erre az őszi hétvégére.

Sinka Imre polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy ebben a nehéz évben talán a település legszebb területét sikerült kiválasztani a babafák elültetésére. A helyszín ezúttal a második számú labdarúgópálya és a fedett szabadtéri színpad mögött, között volt. Itt került a földbe az a 33 platán, amit az utóbbi egy évben történt gyermekszületések örömére, emlékére ültettek a szülők, nagyszülők, és a képviselőtestület jelenlevő tagjai.

– A faültetés mindig hasznos, mert a fát a jövőnek ültetjük. Nagy örömömre szolgál, hogy ez a rendezvény azóta is töretlenül sikeres, minden évben megrendezésre került – mondta Major Attila, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben sem lesz akadálya annak, hogy évről évre folytassák ezt a hagyományt.

Ahogy mindig, a hivatal az idén is ajándékkal készült: egy-egy személyre szóló bögrével és emléklappal minden gyereknek, amiken a következő gyerekek nevei álltak: Juhász Bálint, Pekár Dávid Tamás, Sz. Nagy Natália, Balog Martin, Molnár Csilla, Zimán Márk, Bagi Hanna Ilona, Liska Zsófia Anna, Korbely Nóra, Korbely Barnabás, Simon Tamara, Virág Bogi, Ézsiás Dominik Zsombor, Jónás Krisztina Ágnes, Varju Panni, Kóti-Szekeres Alexa, Plentri György, Nagygyörgy Léna, Taskó Nóra, Ujvári Viola Liliána, Kurján Dániel, Dombovári Zselyke, Behan Máté László, Szőgyi István, Lustyik Anna Noémi, Krajcsovicz Botond, Sutyinszki Sára, Balla Ábel, Melián Csaba, Kriska Mira, Taskó Zoé Rebeka, Varga Benedikt, Rákóczi Noel Péter.

Fotó: Babák Zoltán0

Fiataljaink nem tudták tartani a tempót az aranyesélyes algyőiekkel

A Mars október 9-én (Fotó: Csabai István)

15 évig nem lesz ilyen marstölte mint ma és holnap