Connect with us

Kiállítás

Ismét látogatható Ruzicskay György hagyatéka

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A Ruzicskay Alkotóház felújítására pályázaton nyert 23 milliót a Tessedik Sámuel Múzeum, amit Szarvas Város Önkormányzata kiegészített további 3 millióval, mondta vasárnap délelőtt a megújult alkotóház átadóján Roszik Zoltán igazgató.

Régi adósságot egyenlítettek ki a felújítással, fogalmazott Molnár Etele alpolgármester, aki örömét fejezte ki, hogy ezzel tiszteleghet a város Ruzicskay György munkássága előtt.

Balogh Tünde, a Tessedik Sámuel Múzeum néprajzos muzeológusa megtiszteltetésnek érezte, hogy Ruzicskay György rejtőzködő hagyatékát, értékes néprajzi gyűjteményét a mai kor igényeinek megfelelően interaktív formában ő rendezhette el, ott, ahol a művész 1960-tól a nyarait töltötte, ami egyszerre szolgált otthonául és néprajzi gyűjteményének raktáraként.

Festőként sok meghívást kapott, ösztöndíjakt nyer, sokat utazott. München, Róma, Budapest, Párizs ellenpólusaként Szarvas jelentette a szülőföld nyugalmát, a természet közelségét, a meghitt környezetet, elevenítette fel Ruzicskay György kötődését Balogh Tünde.

– Az enteriőrökben maga Ruzicskay György elevenedik meg, tekintsenek a kiállításra úgy, mintha a művész karosszékéből éppen csak pár perc erejéig távozott volna – fejezte be a megnyitón gondolatait a múzeum néprajzosa.

Népszerű

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

Konferencia online térben

Tudomány

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Sorozatban harmadszor arattak győzelmet

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect