in ,

Aranyos szarvasi karatéslány a Magyar Ligán

Bagosi Mariann a dobogó legfelső fokán (Fotó: Ruzsinszki György)0
Bagosi Mariann a dobogó legfelső fokán (Fotó: Ruzsinszki György)

Jól sikerült a bemutatkozás, első versenyén már a dobogó tetejére állhatott Bagosi Marianna. A szarvasi karatésok hölgyversenyzője kiváló eredményét három fejrúgásokban bővelkedő győzelmet és egy döntetlent követően érte el körmérkőzéses rendszerben Bátaszéken, a Hayashi Magyar WKF Karate Liga első helyszínén. A négyfordulós versenysorozattal a karate társadalom a kialakult helyzetre hozott megoldást: higiéniás óvintézkedésekkel, korosztályonkénti idősávokkal, két napra húzott versennyel, nézők nélkül biztosítva az alacsonyabb létszámokat a csarnokban. A belépéskor testhőmérséklet mérés történt, a bejáratoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítőket mindenkinek kötelezően használnia kellett. A szervezők a támogatok segítségével logókkal ellátott maszkkal fogadták a résztvevőket, edzőket és a bírókat, amit a meccseken kívül mindenkinek viselnie kellett. Ezen felül a versenyzők védőfelszerelését minden küzdelem előtt fertőtlenítette a mérkőzés ellenőrző bírája.

Az erős kezdés után a későbbiekben sem telt el eseménytelenül az első versenynap. A fiúk Kemény Ákos és Ruzsinszki Balázs jóvoltából további két harmadik hellyel gazdagították a csapatot, Susányi Zoltán az ötödik helyen zárt.

A sikeres nap végeztével versenyzőink csapatépítő jelleggel maradtak Bátaszéken, rövid séta és fényképeszkedés után közös pizzázással zárva a napot.

A második nap a megnyitót követően a felnőttek versenyszámaival indult. Tálas Bendegúz sajnos második meccsének elején lesérült, így az U21-esek között sem küzdhetett.

Müller Péter első mérkőzését nyerte a BVSC színeiben versenyző Gharimanov Revan ellen, azonban a következőkben 1-2 ponttal lemaradt a győzelemről, így az ötödik helyen zárt. Kerti Kelemen a kadet -63-ban első meccsét 10 másodperccel a vége előtt 2:1-re elveszítette, a következő hármat azonban magabiztosan nyerte és a bronzéremért mérkőzhetett, amit sikerrel haza is hozott. A juniorok között Nagy Máté irányította és hozta első két mérkőzését, a harmadikon azonban az egyik összeütést ellenfelének ítélték, így 1:2es eredménnyel második helyen zárt.

Juhász Bálint a +68kg-ban határozott találatokkal nyerte első két meccsét Csonka Viktor edzősködésével, a harmadikban azonban szintén egy ponttal lemaradt a továbbjutásról. A bronzmeccsen azonban ő is dominált és újabb érmet hozott a régiónak.

Eredményeink: Bagosi Mariann 1., Nagy Máté 2., Kerti Kelemen 3., Juhász Bálint 3., Kemény Ákos 3., Ruzsinszki Balázs 3., Müller Péter 5., Susányi Zoltán 5.

Ruzsinszki György

Fotó: BMKIK0

Miért értékes a mesterlevél?

Fotó: Babák Zoltán0

Házasság, szerelem, féltékenység