in ,

Aranyos szarvasi karatéslány a Magyar Ligán

Bagosi Mariann a dobogó legfelső fokán (Fotó: Ruzsinszki György)0
Bagosi Mariann a dobogó legfelső fokán (Fotó: Ruzsinszki György)

Jól sikerült a bemutatkozás, első versenyén már a dobogó tetejére állhatott Bagosi Marianna. A szarvasi karatésok hölgyversenyzője kiváló eredményét három fejrúgásokban bővelkedő győzelmet és egy döntetlent követően érte el körmérkőzéses rendszerben Bátaszéken, a Hayashi Magyar WKF Karate Liga első helyszínén. A négyfordulós versenysorozattal a karate társadalom a kialakult helyzetre hozott megoldást: higiéniás óvintézkedésekkel, korosztályonkénti idősávokkal, két napra húzott versennyel, nézők nélkül biztosítva az alacsonyabb létszámokat a csarnokban. A belépéskor testhőmérséklet mérés történt, a bejáratoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítőket mindenkinek kötelezően használnia kellett. A szervezők a támogatok segítségével logókkal ellátott maszkkal fogadták a résztvevőket, edzőket és a bírókat, amit a meccseken kívül mindenkinek viselnie kellett. Ezen felül a versenyzők védőfelszerelését minden küzdelem előtt fertőtlenítette a mérkőzés ellenőrző bírája.

Az erős kezdés után a későbbiekben sem telt el eseménytelenül az első versenynap. A fiúk Kemény Ákos és Ruzsinszki Balázs jóvoltából további két harmadik hellyel gazdagították a csapatot, Susányi Zoltán az ötödik helyen zárt.

A sikeres nap végeztével versenyzőink csapatépítő jelleggel maradtak Bátaszéken, rövid séta és fényképeszkedés után közös pizzázással zárva a napot.

A második nap a megnyitót követően a felnőttek versenyszámaival indult. Tálas Bendegúz sajnos második meccsének elején lesérült, így az U21-esek között sem küzdhetett.

Müller Péter első mérkőzését nyerte a BVSC színeiben versenyző Gharimanov Revan ellen, azonban a következőkben 1-2 ponttal lemaradt a győzelemről, így az ötödik helyen zárt. Kerti Kelemen a kadet -63-ban első meccsét 10 másodperccel a vége előtt 2:1-re elveszítette, a következő hármat azonban magabiztosan nyerte és a bronzéremért mérkőzhetett, amit sikerrel haza is hozott. A juniorok között Nagy Máté irányította és hozta első két mérkőzését, a harmadikon azonban az egyik összeütést ellenfelének ítélték, így 1:2es eredménnyel második helyen zárt.

Juhász Bálint a +68kg-ban határozott találatokkal nyerte első két meccsét Csonka Viktor edzősködésével, a harmadikban azonban szintén egy ponttal lemaradt a továbbjutásról. A bronzmeccsen azonban ő is dominált és újabb érmet hozott a régiónak.

Eredményeink: Bagosi Mariann 1., Nagy Máté 2., Kerti Kelemen 3., Juhász Bálint 3., Kemény Ákos 3., Ruzsinszki Balázs 3., Müller Péter 5., Susányi Zoltán 5.

Ruzsinszki György

What do you think?

Fotó: BMKIK0

Miért értékes a mesterlevél?

Fotó: Babák Zoltán0

Házasság, szerelem, féltékenység