Connect with us

Oktatás

Miért értékes a mesterlevél?

Fotó: BMKIK
Fotó: BMKIK

Tizenegy szakmában zajlik mestervizsgáztatás ezekben a hetekben az iparkamaránál. Békés megye mindig is élen járt a mesterlevelet megszerzők számában.

A gázszerelők kezdték a vizsgát, november végéig mindenki számot ad tudásáról a mestervizsga bizottság előtt. Ha a járvány engedi, decemberben ünnepélyes keretek között tehetik le a mesteresküt és vehetik át a mesterlevelet mintegy százan.

Hogy miért értékes a mesterlevél?

Egyes szakmákban a tevékenység végzéséhez elengedhetetlen, de a tanulóképzéshez is szükséges. Más esetekben a hagyományokon alapuló értéke az, ami miatt sokan áldozatot hoznak érte, és megszerzik. Azokban a szakmákban, ahol nincs főiskolai szint, ez számít a szakma csúcsának, diplomájának.

Aki belevágna, már a jövő évi képzésekre is lehet előjelentkezést leadni, keresse kollégánkat: a +36-30-590-00-88-as telefonszámon.

A gázszerelők vizsgáztatásával kapcsolatos részleteket megtalálja az iparkamara honlapján.

Népszerű

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán) Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Közösség

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect