Connect with us

Beruházás

Épül a szabadtéri színpad Csabacsűdön

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Turizmusfejlesztés Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd településeken címmel konzorciumi formában nyert 365 millió forintot TOP-os pályázaton a három település. Ebből Békésszentandráson már megvalósult a fövenystrandnál levő színpad elé a fedett nézőtér, most Csabacsűdön is feléhez közelednek a munkák.

A három közül legkisebb településen az Iskola és a Petőfi Sándor utcák sarkán található parkban egy 30 négyzetméteres épített színpad épül két öltözővel és vizesblokkal összesen 90 négyzetméteren. A pályázati szinopszis szerint a beruházás célja a kulturális hagyományok bemutatásához méltó rendezvényhelyszín és a kapcsolódó infrastruktúra, valamint az azt kiszolgáló létesítmény kialakítása.

November végére el kell érni az 50 százalékos készültséget, tájékoztatott Molnár József polgármester. Prognózisa szerint április végére készül el. A tervek szerint május végéig kell lezárni a projektet.

Csabacsűd első emberének elmondása szerint a gyermeknapi rendezvényt már a színpadról szeretnék megnyitni.

Népszerű

Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán) Az önkormányzati dolgozók lepakolják a barnakőszenet egy csabacsűdi családi ház udvarán (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdődött a barnakőszén kiszállítása Csabacsűdön

Közérdekű

Pedagógusképzés – gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés

Oktatás

A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán) A békésszentandrási szennyvíztisztító telep jelenleg (Fotó: Babák Zoltán)

Nyáron indulhat a szentandrási szennyvízkezelő fejlesztése

Beruházás

Őszi módszertani szakmai nap a GFE Gyakorlóintézményében

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect