Connect with us

Hobby

Zsedi, az amigurumi mestere

Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával
Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával

A COVID-19 sok tekintetben megváltoztatta az életünket, átírta az adventi készülődésünket is. A karácsonyi vásárok elmaradása a kézművesek portékáinak értékesítését is megnehezíti. Kénytelenek online karácsonyi vásárt tartani.

Ajándékokat keresgélve bukkantam szarvasiakra a  Meska oldalán. Kiderült, több a szarvasi kreatív ember az oldalon mint gondolnánk.

A nagyon sok szép kézzel készült ajándék, használati tárgy között találtam Zsedi, Szironyné Zsabka Edit amigurumi babáira.

Az amigurumi egy japán horgolási technika. Főleg állatokat készítenek, de előfordulnak japán figurák is, amik aránytalanul nagy fejjel és bájos arccal rendelkeznek. Elkészítésüknek pontos menete van, az egyszerűbbek egy darabból, a bonyolultabbak több darabból készülnek, melyeket a végén összevarrnak.

Technika-biológia szakos tanárként nem csoda, hogy ilyen szép munkák kerülnek ki Zsedi keze alól. Elmondta, hogy gyermekkora óta fontos része az életének a kézműveskedés, szakmájából adódóan hivatása is, hogy átadja tanítványainak tudását.

Hímzésen, varráson és gobelinezésen keresztül vezetett az útja a amigurumihoz. Állítja, aki ismeri a horgolás alapjait, az könnyen elsajátítja ezt a technikát. Minta alapján dolgozik, de saját ötleteit is megvalósítja. Jó alapanyagokat használ, minőségi munkára törekszik, nem a mennyiségre.

Három Zsedi-baba (Fotó: Révész Éva)

Három Zsedi-baba (Fotó: Révész Éva)

 

Számára a kézimunkázás hobbi, feltölti energiával és nagy örömet okoz a kész alkotás látványa. Lányos anyukaként mi mást horgolna mint babákat, melyeket szívvel-lélekkel készít.

Május óta tagja a Meska csapatának, egyre több a megrendelése.

Nemrégen egy különleges kéréssel fordult hozzá egy édesanya: készítsen hasonmás babát. Küldött egy számára kedves fotót a lányáról, majd elkészült a baba. A megrendelő nagyon elégedett volt, amin egy cseppet sem csodálkozom.

Különleges figuráinak más-más arcot, frizurát varázsol. Aki szeretné, még át is öltöztetheti a babákat. Kreativitása határtalan, kézügyessége irigylésre méltó.

Ismerjék meg Zseditkét és munkáit!

Népszerű

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

Fotó: Nagy Ákos Fotó: Nagy Ákos

A hétvégén rendezik a karate liga második fordulóját

Sport

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

Terítéken a roma gasztronómia

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect