Connect with us

Közösség

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)
Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)

“Ez az esztendő teljesen más, mint az előzőek. A járványhelyzet teljesen más hozzáállást követel meg, kerülni kell a tömeges összejöveteleket. Ha visszafogottabban is, de az adventi gyertyagyújtás nem maradt el, ahogy a betlehem állítása sem. Ez a helyzet, amiben most élünk, rányomja a bélyegét az előttünk álló ünnepi időszakra is”, mondta Molnár József, Csabacsűd polgármestere tegnap, amikor a Községháza előtt felállított adventi koszorú előtt válaszolt a sajtó kérdéseire.

Mindössze néhány fő részvételével került sor az első adventi gyertya meggyújtására is, és ez vélhetőleg a hátralevő három alkalommal is így fog történni, mondta. Mindenkinek áldott adventi időszakot kívánt a sajtó útján is.

Czesznak János, a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület elnökhelyettese visszaemlékezett, hogy 2013 óta minden adventkor gyújtanak gyertyát, ez az első év, amikor ez elmarad. Sajnálatát fejezte ki, hogy a jubileumi X. Kukoricanap megrendezésére nem került sor, de a decemberi disznótor is minden bizonnyal el fog maradni. Tiszteletben tartották a létszámkorlátokat, de amiket miket a szabályok megengednek, azokat igyekeznek megvalósítani.

Láng Pál evangélikus lelkész az adventről elmondta, hogy ez a békesség, a tisztaság ünnepe. Ilyenkor a szeretet királya költözik a szívünkbe, tiszta szívvel fogadjuk őt. Elmondta, hogy az adventi istentiszteleteket maszkkal, és távolságtartással megtartják.

Népszerű

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

Fotó: Nagy Ákos Fotó: Nagy Ákos

A hétvégén rendezik a karate liga második fordulóját

Sport

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

Terítéken a roma gasztronómia

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect