in ,

Világjárvány alatt is sikersztori

0

A „sikersztori” a Magyar kajak-Kenu Szövetség jelmondata. Valljuk be jogosan, hisz jelenleg Magyarország legsikeresebb sportága a kajak-kenu, sőt világviszonylatban is az első helyen állnak az éremtáblázaton kajakosaink és kenusaink.

A sikerekhez hozzájárult a Szarvasi Kajak-Kenu Club is, már több kiváló sportolót adtunk a sportágnak, a teljesség igénye nélkül: Bodonyi Dóra, Bogár Gábor, Dombvári Bence, Kós Benedek, Kuli István.

A sikersztori a 2020-as évben is folytatódott.

Az év a megszokott módon indult Bátor György csoportjában, folytak a téli edzések: gimnasztika, futás, úszás és kondizás. Februárban mindenki várta már a vízi edzéseket. Korán el is érkezett a vízre szállás pillanata, hisz a február enyhe volt. A versenyzők gyűjtötték a kilométereket a nyári versenyszezonra.

A jó évkezdés március 16-án tört meg, amikor az ország a Covid-járvány miatt leállt, a sportlétesítményeket bezárták. Élesen beégett az emlékezetünkbe az a hétfő délután, amikor a kajakosaink edzésre jöttek, és nekünk edzőknek haza kellett küldeni őket.

A világ megnyomta a szünet gombot. Szürreális kép mindenfelé: üres utcák, üres uszodák, zárt sportcsarnokok és edzőtermek. Most mi lesz?

Az első sokk után kerestük a megoldást. Először edzésprogramokat készítettünk a gyerekeknek, majd kiadtuk a kajakokat, evezőket azoknak, akik a vízparti magántelkekről meg tudták oldani a vízre szállást.

Folytattuk a munkát, csak máshogyan, „home office”-ban. A versenyzők leküzdötték a lehetetlennek tűnő kihívásokat és keményen edzettek. Készen akartak állni arra a pillanatra, amikor a sport és a sportolás lehetősége visszatér.

Két hónapig szinte csak a facebook-csoportban találkoztak egymással.

Május elején tudtuk folytatni EGYÜTT a vízitelepen a munkát.

A versenyszezon júliusban indult, “tömörítve”, csak a nagyobb versenyeket rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A “csonka” szezon ellenére is jól szerepeltek a szarvasi kajakosok.

Urbancsok Panna a serdülő válogatottba kvalifikálta magát, Keller Gergő pedig az ifjúsági válogatottba.

Török Luca a régiós válogatott keret tagja lett.

Velencei Boldizsár vidékbajnoki és két magyar bajnoki címet szerzett. Várnagy Viktor és Harsányi Botond párosban lettek vidékbajnokok.

A többi versenyző is dobogón vagy pontszerző helyen végzett.

Szeptemberben került a korona az idei versenyszezonra: a Szegeden megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén (Utánpótlás Világbajnokság) Keller Gergő K-4 500 méteren bronzérmes lett csapattársaival.

Büszkék vagyunk minden kajakosunkra a kicsiktől a nagyokig.  A Nike sportcég 2020. évi kampányának jelmondata:  „You can’t stop us” (Semmi nem állíthat meg minket) akár az ő jelmondatuk is lehet.

M. Krajcsovicz Magdolna

Szeverényi Dániel (Fotó: BMKIK)

Mestervizsgák a kamaránál – Szolgáltatóipar

Felállították Id. Gyímesi János szobrát