in ,

Pulykakolbászos paella

Fotó: Gallicoop Instagram
Fotó: Gallicoop Instagram

Kint nagy pelyhekben hullott a hó, bent a konyhában színes zöldségek és tavasz hangulat! Ez a pulykakolbászos paella ebéd, ha csak rövid időre is, de mindenképp hangulatjavító 😀Csempéssz te is tavaszt a télbe! #gallicoop #magyarpulyka #legfinomabbpulyka

Hozzávalók 4 főre
1 l húsleves
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulyka kolbász
2 db babérlevél
1 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
20 dkg megtisztított garnélarák
4 db paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 csipet sáfrány

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a karikára vágott kolbászt, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a paradicsomot.

Szórjuk rá a rizst, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a sáfrányt, pirospaprikát, sót, frissen örölt borsot, babérlevelet.

Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest. Közben, kb. 5 perccel azelőtt, hogy a rizs megpuhult, tegyük bele a rákot.

Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

Fotó: Babák Zoltán0

Tessedik halálának 200. évfordulójára emlékeztünk

0

Mindkét utánpótláscsapatunk Kecskeméten kezdte meg a bajnokságot