in ,

Szintet léptek karateversenyzőink

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Szombaton a Fő Téri Általános Iskola tornatermében bizonyíthatták a szarvasi karate club növendékei harcművészeti jártasságukat.  A karate rendszerében az egymásra épülő tudásszinteket színes övek jelölik. Minél mélyebb színű övet viselhet valaki, annál képzettebb, ennek megfelelően a kezdőket fehér színnel jelölik, majd, a sárga, narancs, zöld, kék és a barna vezet el a mesterfokozatot jelentő fekete övig. A jelenlegi szabályozásoknak megfelelően csak az igazolt sportolók mutathatták be a korábban begyakorolt vizsgaanyagot Lovász György és Ruzsinszki György mesterek előtt.

A versenyzői státuszból következik, hogy a résztvevők a heti 4-6 edzésen a szezonban a küzdelem technikáit és szituációit gyakorolják, ám a fejlett mozgásintelligenciájuknak és koordinációjuknak köszönhetően a tradicionális bázisanyagot is hamar elsajátították.

A vizsgázók így a maguk szintjein mind kiválóan megfeleltek az elvárásoknak, a legmagasabb fokozatért indulók szabatos és pontos technikáikkal, dinamikus formagyakorlatukkal és látványos küzdelmi kombinációikkal jó példával jártak elöl, ezzel is megkoronázva az ünnepélyes eseményt.

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület növendékei a honto-ryu stílusszövetségben az alábbi fokozatokat szerezték:

9. kyu (fehér öv): Bagosi Mariann

8. kyu (sárga öv): Bagi Ádám, Müller Márton

6. kyu (zöld öv): Susányi Zoltán

3. kyu (barna öv): Kemény Ákos, Ruzsinszki Balázs

1. kyu (barna öv): Müller Péter

1. dan (fekete öv) Kerti Kelemen, Szrnka Artúr

A hétvége többi része sem telt el események nélkül a szarvasi karatésok életében: délután nemzetközi online edzésen vehettek részt a sportolók, vasárnap kontrollmérkőzésekre került sor, jövő héten pedig zártkapus versenyen mérhetik majd össze tudásukat.

Ruzsinszki György

Fotó: Hegedűs Éva

A lovak nélkül soha

Fotó: Gallicoop Instagram

Tejfölös pulykaleves burgonyagombóccal