in ,

Nyári pulykamell télen

Fotó: Gallicoop Instagram
Fotó: Gallicoop Instagram

Az első komolyabb hóesés örömére nyári pulykamellet dobtunk össze, télen. Koktélparadicsommal és házilag eltett pesztóval az igazi. Már csak pár hónap és újra nyár! 😁

Hozzávalók 4 főre:
4-6 szelet pulykamellfilé

Bors
1 üveg bazsalikompesztó
50 dkg fürtös koktélparadicsom
4 dl tejszín
Olívaolaj

A húsokat sóval és borssal bedörzsöljük. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, belehelyezzük a pulykamell szeleteket. Lekenjük azok tetejét bazsalikompesztóval, mellé helyezzük a koktélparadicsomot, és felöntjük a tejszínnel. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tésztával vagy kenyérrel tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)0

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Eltűnőben az állattartás Szarvason