in ,

Házi pulykasonkás pizza

A házi, pulykasonkás pizzánál egyszerűen nincsen finomabb 😍 Ha teheted, nullás lisztből készítsd!

Pulykasonkás pizza

Hozzávalók
2 db mozzarella
1 szál friss bazsalikom
20 dkg pulykamellsonka
a tésztához
50 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 ek só
1 ek cukor
4 ek olívaolaj
3 dl víz
a szószhoz
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
400 g hámozott
ízlés szerint só és bors

A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, és 10 percig dagasszuk, amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Fedjük le, és kelesszük minimum 2 órán keresztül.

A szószhoz pucoljuk meg a fokhagymát, szeleteljük fel vékonyan. Hevítsünk olajat egy lábosban, dobjuk rá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva öntsük rá a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Közepes tűzön, néha megkevergetve hagyjuk, míg jól besűrűsödik.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A sütőtepsire vagy pizzatepsire helyezzünk sütőpapírt. A megkelt tésztát osszuk kétfelé, az egyik felét nyútjsuk vékonyra, a tepsi méretére. Kenjük meg a paradicsomszósszal, tépkedjünk rá mozzarellát, pakoljuk meg pulykasonkával, locsoljuk meg kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal és tegyük a sütőbe.
Kb. 10 perc alatt süssük készre, majd ismételjük meg a 3. lépést a tészta másik felével is.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

Tetszett a cikkünk?

Hol van már a madridi hó!?

Azok a régi szép tanyasi idők