in ,

Javában készülnek kézilabdázó lányaink

Fotó: Babák Zoltán

Javában készül az NB II-es női kézilabda-bajnokság tavaszi folytatására a Szarvasi NKK csapata, amely Száva Flórián edző irányításával január 4-én kezdte meg a felkészülést. Mivel a Körös-parti alakulat – a mezőny egyetlen tagjaként – a pandémia ellenére valamennyi őszi kötelezettségét letudta, így a február 14-i Bácsalmás elleni hazai rajtig a szokásos hat hetes menetrend szerint végezheti az alapozást.

A kevésbé szerethető részen, az erőállapot javításán túl is vannak a lányok, most már a játékelemek csiszolása zajlik, a hétvégék pedig tesztmeccsekkel telnek. Január 16-án Gyomaendrődön vendégeskedtek, ahol 35–33-ra múlták felül a ligában is konkurens házigazdákat, noha az első félidő végén még a nagy iramot diktáló házigazda vezetett stabilan. Ennek a párharcnak a „visszavágóját” január 29-én tartják, de már múlt pénteken is játszhattak odahaza a szarvasiak, amikor az NB II-es Déli csoport 4. helyén álló Ceglédi KCSE gárdáját fogadták.

A meccset 34–30-ra nyerték meg Óvári Zitáék, trénerük azonban talán az eredménynél is elégedettebben nyugtázhatta a csapata lendületes játékát, amely kemény védekezésből gyors támadásokat vezetve győzött, miközben minden kézilabdázó pályára léphetett.

A szarvasiaknál igazi vezérnek bizonyult a Mezőtúrról igazolt Buzási Orsolya, aki régi ismerősként tért vissza, hiszen 2014-2016 között már szerepelt a csapatban. A tavaly szeptemberben Achilles-ín szakadást szenvedő Kovács Brigitta állapota szépen javul, de még a rehabilitációját végzi.

Nyári Mihály

Az arborétum hullámhosszán

Másfélmilliárdos fürdőfejlesztést jelentettek be ma