in ,

Másfélmilliárdos fürdőfejlesztést jelentettek be ma

Dankó Béla (Forrás: Dankó Béla Facebook)

Online sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Szarvason 1,5 milliárdos fürdőfejlesztés valósulhat meg, derült ki Dankó Béla egy mai Facebook-posztjából. A kormány a megvalósíthatósági tanulmányra, a műszaki tervekre, a közbeszerzés lebonyolítására és a projektmenedzsment költségeire saját forrásból elkülönített 125 milliót.

Bár tervek még nincsenek, de a beruházás részleteiről az országgyűlési képviselő posztja alapján annyit már tudni lehet, hogy három kültéri medencét, élményelemeket, két csúszdát, sodróvizes medencét jakuzzis ülőrésszel, gyermekmedencét játékokkal és gyermekcsúszdával, valamint kiszolgáló létesítményeket álmodtak a Szent Klára Gyógyfürdővel szemközti területre.

A Szent Klára Gyógyfürdő 2004-ben lett felújítva. Ennek, a város méretére szabott létesítménynek az üzemeltetése – ahogy az ország többi hasonló létesítményének sem – nem rentábilis, évi 50 millió körüli plusz kell a nulla eléréséhez. Véleményünk szerint egy folyóparti városban kötelező gyakorlat egy önkormányzat részéről egy ilyen létesítmény fenntartása, hiszen itt tanulnak meg úszni a gyerekeink. Jelen sorok írójának általános iskolában az osztálytársa a Körösbe veszett, így számomra ez sohasem volt kérdés.

A kérdés inkább az, hogy a megvalósításban, illetve a megvalósulás után milyen szerepet tud, akar vállalni az önkormányzat a következő önkormányzat kontójára. Úgy hírlik, Babák Mihály polgármester befektetőre vár, és reménye lehet, hogy nem teljesen alaptalan, hiszen a nagy pénzek megjelentek a városban.

Javában készülnek kézilabdázó lányaink

Bölényetetés a Körösvölgyi Állatparkban

Több mint két évtizede a természet szolgálatában