in ,

Egyesületek ha összefognak

Fotó: Liszkai Ágnes

Amióta lehetséges alapítványokat, egyesületeket, szervezeteket létrehozni Magyarországon, azóta a települések élete megváltozott. Az addig unalmas falu vagy város lakói, ezen szervezetek működésének szemtanúi, résztvevői legtöbb esetben segítőivé válnak.

Színesítik a települések rendezvényeit vagy anyagi támogatást nyújtanak, legyen bármiről is szó.

A Tiszta Környezetünkért Alapítványt nem kell bemutatni a csabacsűdi polgároknak, de úgy gondolom, hogy a környező településeken sem cseng ismeretlennek az alapítvány neve.

Az alapítvány anyagi támogatással járul hozzá a települést érintő beruházásokhoz, óvodát és iskolát támogat. Együttműködésük a településen működő többi egyesülettel is kiváló.

Egyik ilyen egyesület a Csabacsűdi Nagycsaládosok Egyesülete, akikkel a tavalyi évet egy online versennyel zárták. A környezettudatosság jegyében meghirdetett pályázaton indulók névtelenül szerepeltek az alapítvány kuratóriuma előtt, akik nagyon szigorúan, mégis szeretettel alkottak véleményt a beküldött pályamunkákról. A zsűrizésen kívül hozzájárultak a résztvevők díjazásához is, így azok értékes ajándékokkal lettek jutalmazva ötletességükért és kreativitásukért

De ez csak egy a két szervezet közötti hosszú múltra visszatekintő eseményekből. Év közben is többször működnek együtt különböző alkalmakkor. Nagy segítség ez az egyesület részére, akik saját tagdíjukból próbálnak különböző programokat szervezni tagjaik részére. A segítség kétoldalú. Az egyesület tagjai az adójuk 1%-val járulnak hozzá az alapítvány működéséhez. A települést megtisztító „szemétszedő kampány” is közvetve az alapítvány munkáját segíti, hiszen nem kell hatalmas összegekért megtisztítani a települést. Két kézzel, összefogással minden megoldható.

A Csabacsűdi Nagycsaládosok Egyesülete háláját és köszönetét fejezi ki a Tiszta Környezetünkért Alapítvány kuratóriumának az önzetlen segítségért, támogatásért.

A 2021-es évre sok sikert és eredményes évet kíván az egyesület minden tagja!

Liszkai Ágnes

Szavaz a szentandrási képviselő-testület

Sinka Imre a költségvetésről: Olyan még sohasem volt, hogy sehogy se legyen

Ajánlatunk egy napsütéses kirándulásra: pósteleki szellemkastély