in ,

Várunk vissza, Jancsi!

Sándor Janika a mezőny egyik legjobbja volt a Sarkadi Kinizsi ellen (Fotó: Babák Zoltán)

A megszokottól eltérően, szombaton, zárt kapuk mögött lejátszotta csapatunk a kvalifikációs tornából elmaradt utolsó mérkőzését a Sarkadi Kinizsi LE ellen. A találkozó mély talajon, borús időben került megrendezésre, két közel azonos képességű csapat között. Hazai oldalon a téli szerzemények is szerephez juthattak, hiszen három kulcs ember nem állt Kondacs mester rendelkezésére.

Gyors góllal indult a tavasz Csabacsűdön, Rafaj Roland a kezdőrúgást követően megkapta a labdát és a kapujától távolabb álló kapus felett, 50 méterről beemelte a labdát. 1-0 A hirtelen jött hátrány megzavarta a vendégeket, és gyakorlatilag az egész első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, amit sajnos nem sikerült további gólokra váltani. Sőt az első játékrész derekán a vendégek rutinos játékosa, Erdei egalizálta az eredményt. 1-1

A második félidő kiegyensúlyozottabb küzdelmet hozott, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, de a gól elmaradt. Sajnos a mérkőzés 70. percében egy megyei, amatőr pályára nem való durvaság következtében Sándor János bal térde eltört. A vendégek védője, Szalazsán Attila úgy csúszott rá a jól teljesítő középpályásra, hogy mentő szállította kórházba Sándort. Későbbi információk szerint megműtötték a sérült térdet, de hosszú kihagyás vár az egyik legjobb csabacsűdi játékosra.

A felfokozott hangulatban mindkét oldalon esett még egy-egy gól. Előbb Magyar volt eredményes egy kontra végén. Higgadtan gurított el a kifelé törő kapus mellett. Majd nem sokkal a lefújás előtt ismét Erdei szerzett gólt. Külön kiemelném, hogy a télen érkezett Szebegyinszki Robin és Szappanos Ármin is pályára lépett, így debütálhattak a GYLSE felnőtt csapatában.

A mérkőzésen szerzett egy pont a 18. egység volt, amit az alapszakaszban gyűjtött a csapat. Ezzel a kvalifikációs torna „C” csoportjának harmadik helyét szerezte meg. Így a folytatás már az első osztályban lesz; a küzdelmek jövő szombaton kezdődnek Nagyszénáson.

Sándor Jánosnak a teljes vezetőség, csapat és szurkolói közösség nevében kívánok mihamarabbi felépülést! Várunk vissza, Jancsi!

Csabacsűdi GyLSE – Sarkadi Kinizsi LE 2–2 (1–1)

GYLSE: Petrovics Zsolt, Sovány Pál, Kasik Márk, Pecznik Péter, Tasi Norbert, Viszkok Dániel, Rafaj Roland, Sándor János, Magyar Martin, Kiss Gábor, Gombár Erik.

Játszott még: Szebegyinszki Robin, Király András, Szappanos Ármin.

Csabacsűdi gólszerzők: Rafaj Roland (1’) , Magyar Martin (76’)

Gazsó Péter elnök: „Először is mihamarabbi felépülést kívánunk Sándor Janikánknak a szilánkos lábtöréséből. Elszomorító és egyben elgondolkodtató a teljes vendégcsapat és a játékvezetők közönyössége a súlyos sportszerűtlenséggel kapcsolatban. Az, aki eltöri a lábát a másiknak, súlyos eltiltást érdemelne, ehelyett jövő héten ugyanúgy pályára léphet, míg az eset elszenvedője valószínűleg soha, egy amatőr pályafutást tönkretéve.”

Szentesi János

Oltás a Pfizer/BioNTech vakcinájával (Fotó: Babák Zoltán)

Mindhárom településen folytatódnak az oltások

Balázs és Hanna

Romantikus téli séta