in ,

960 millióval számolnak Békésszentandráson 2021-re

Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere
Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

Kicsivel 960 millió alatt sikerült meghúzni a vonalat a 2021-es költségvetés sarokszámát tekintve Békésszentandráson, mondta Sinka Imre, a település polgármestere tegnap.

“Virtuális költségvetés ez, hiszen rengeteg dolog az állami ígéretekkel van alátámasztva, hogy a mérleg megálljon”, jelentette ki. Az elvont gépjárműadó, az elvont iparűzési adószázalék helyett a településeknek megígért állami támogatásokat belekalkulálták az összegbe ahhoz, hogy stabilizálni tudják a 2021-es költségvetést.

Ahogy tavaly, az idén is megpróbáltak félretenni rendezvényekre, civil egyesületeknek, a Bursa Hungaricára, de mindig hangsúlyozza, hogy nem látják előre az évet. “Egyszerűen nem tudjuk azt, hogy mi realizálható, mi nem realizálható. Amennyiben az állami ígéretek teljesülnek, akkor egy pici marad fejlesztésekre is”, fejezte ki reményét Békésszentandrás első embere.

2021-es költségvetés összeállítói 557 millió működési kiadással számoltak, amit 5 millió híján fedezni is tudnak a bevételekből. Ha. A két szám között a felhalmozási soron mindkét oldalon jelentkező 400 millió körüli összeg a pályázatokból és felújításokból adódó költség, illetve államháztartáson belüli önkormányzati támogatásokból adódik.

A költségvetés összeállítása egy rendkívül bonyolult feladat, hiszen ez Békésszentandrás tekintetében is egy 70 oldalas rendeletben, tekintett a költségvetésre Sinka Imre.

“Én úgy gondolom, hogy aha az állami támogatási összegeket megkapjuk, akkor mondhatom, hogy ez egy tartható, stabil költségvetés.

“Nem a legerősebb az elmúlt időszakból, de tartható”,

foglalta össze a reményeket a település vezetője.

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2021.(III.1.) önkormányzati rendelete Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata 2021. évi költségvetési mérlegéről megtekinthető a Nemzeti Jogszabálytárban.

Élvezzük a célhoz vezető utat…

Munka közben a BME FRT tagjai

Gerzsenyi Luca és Gruner Beni a BME Formula Racing Teamjében