in ,

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Erdélyi Istvánnak Áder János

Erdélyi István mond beszédet, mikor Szijjártó Péter külügyminisztert fogadta 2020. július 2-án
Erdélyi István mond beszédet, mikor Szijjártó Péter külügyminisztert fogadta 2020. július 2-án (Fotó: Babák Zoltán)

Mindössze egy felsorolás jellegű hír jelent meg az MTI-n, hogy a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kik kaptak állami kitüntetéseket. Köztük találtuk meg Erdélyi Istvánt, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. korábbi tulajdonos-vezérigazgatóját, Szarvas város díszpolgárát, kinek részére a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök.

ERDÉLYI ISTVÁN LÁSZLÓ, a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. nyugalmazott elnök-vezérigazgatója, tulajdonosa a hazai pulykatenyésztési, illetve -feldolgozási ágazat fejlesztése érdekében végzett több évtizedes, eredményes munkája elismeréseként.

Telefonon értük utol Erdélyi Istvánt. A telefonba szűrődő hangokból kiderült, hogy hívásunkkor unokái körében tartózkodott, de biztosított arról, hogy nem zavarjuk kérdéseinkkel.

Arra a kérdésünkre, hogy miként érte a kitüntetés híre így válaszolt: “Harminc év munka után tavaly szeptember 10-én eladtuk a vállalatot, és nyugdíjba vonultam. Nem gondoltam, hogy az a megtiszteltetés fog érni a következő évben, hogy március 15-e alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntetnek ki. Nagyon örülök a kitüntetésnek, de azt gondolom, hogy ez az elismerés mindenkié, azé az 1200 emberé, akik minden nap segítették a munkámat a jó célok elérése érdekében, akikkel együtt dolgoztunk nap mint nap, és teremtettük meg azt a körülményt, azokat a feltételeket, amik mentén dolgoztunk és dolgozik ma is a vállalat.”

Ha szóba hozta, megkérdeztük, hogy telnek nyugdíjas napjai.

“Vannak feladataim, amiknek nap mint nap igyekszem megfelelni. Azokat a dolgokat, amiket korábban elhanyagoltam a környezetemben, most igyekszem rendbe tenni. Bízom benne, hogy fogok értelmes munkát találni, mert ahogy mondani szokás, nem szabad leállni, mert az a végét jelenti a dolgoknak, de azt a terhelést már nem szeretném, ami a korábbi időszakban volt. Nagyon érdekes ez a nyugdíjas időszak, mert ahogy Feleki Kamill mondta, reggel felkelek, keresek valamit, és huss, eltelt a nap. Hihetetlen gyorsan eltelnek a napok, de nyilván azért is, mert az ember talál magának feladatokat. Ez jó is, meg nem is. Én azt gondolom, hogy 72 éves korában az embernek lazábbra kell venni az életritmust.”

Szokásos humorával válaszolt az egészségére irányuló kérdésünkre: “Mindig azt szoktam mondani, mikor ilyet kérdeznek, hogy az egészségem rendben van, legalábbis reggel még úgy keltem fel. Remélem, hogy jópár évig tudok még az unokáimmal és a feladataimmal foglalkozni.”

Ezt kívánva váltunk el Erdélyi Istvántól, akinek ezúton is gratulálunk a magas állami kitüntetéshez.

Olvasóinkat pedig arra kérjük, hogy tekintsék meg azt a galériát, ami azon a szerződésátadón készültek, amikor még a a régi tulajdonosi kör fogadta Szijjártó Pétert.

Még lehet jelentkezni a Túzok Tusa 2021-re

Hovorka Sára Tenerifén

Sári jelenti: Bezártság helyett szabadság Tenerifén