A Radics család
A Radics család (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

A Radics család és még 201 futó vett részt a tegnapi Instafutáson

“A futás nem minden, de nincs minden futás nélkül”. Az elmúlt héten elhunyt Monspart Sarolta mondása állt a rajtot és a célt jelképező krétavonal alá írva a betonra a tegnapi Instafutáson.

Tavaly indult útjára az a négy évszakos futóverseny sorozat a Szarvasi Arborétum szervezésében, amit aztán a koronavírus gyorsan le is fújt. Az első és utolsó Bolza-körön 400 futó vett részt.

Tegnap lett volna a Tavaszi Bolza-kör, de futóversenyek azóta sem lehetnek, viszont a szabadtéri sport egyénileg továbbra is engedélyezett. Ezt felismerve hirdette meg a Szarvasi Arborétum vezetése tegnapra az Instafutást, aminek neve alapján arra következtetnénk, hogy a népszerű közösségi platformhoz, az Instagramhoz van valami köze, de nem. Mindenki akkor és annyi kört tett meg a 2500 méter hosszú Bolza Mariette sétányon, amikor és amennyit akart.

Idézet Monspart Saroltától
Idézet Monspart Saroltától (Fotó: Babák Zoltán)

A szervezést a Szarvasi Arborétum, a “Szarvasért” Alapítvány, a Minden ami Szarvas csapata és Rohonyné Urbancsok Zsuzsa futónagykövet vállalta magára, tájékoztatott a részletekről Décsei Mónika.

Tegnap 216-an álltak rajthoz, köztük a Radics család 15 fővel.

Mindenki fut, az egész család nagyon sportos, minden szarvasi versenyen részt vesznek, árulta el a család hirtelenjében kinevezett szóvivője, Radics Kata. “Bementünk az egyik boltba, megláttunk egy csomó sárga sapkát, ezzel meg is volt az inspiráció, illetve az alkalomhoz illő szín. Felhívtam a családtagokat, mindenki azonnal igent mondott, és ennyi volt a szervezés”, mondta Kata.

A gyerekek miatt többnyire egy kört, azaz 2,5 kilométert futottak, de volt, aki kettőt is bevállalt. Az a két kicsi, akik még nem tud járni, babakocsiban tette meg a többiekkel a távot.

“Általában 5-10 kilométereket futunk, ahogy a gyerekek mellett van időnk. Van, hogy minden nap sikerül, de olyan is, hogy egy héten csak kétszer. Közel lakunk a gáthoz, így többnyire ott futunk, a Magyarország közepe általában a fordulónk. Rossz idő esetén otthon, padon rójuk a kilométereket” teszik hozzá egymást kiegészítve Bohák Róberttel, aki még a munkahelyén futópadon is szokta a kilométerek számát növelni.

Ha a helyzet úgy alakul, akkor nyáron egy éjszakai futás lesz a második hivatalos alkalom, de tervben van a folytatás az őszi és a téli Bolza-körrel.

Nagy iramú kezdés után hat lőtt gólig jutottunk

Tusjak Tamás, a Szarvasi Polgárőr Egyesület elnöke

Babák Mihály: Szeretném a határokat meghúzni Békésszentandrással